Bulgaria a castigat primul sau meci amical de anul acesta, 1-0 in Macedonia, la capatul unui meci in care selectionerul Hristo Stoicikov (foto) a incercat cativa jucatori din campionatul intern. Unicul gol al intalnirii de la Skopje a fost marcat de
Bulgaria a castigat primul sau meci amical de anul acesta, 1-0 in Macedonia, la capatul unui meci in care selectionerul Hristo Stoicikov (foto) a incercat cativa jucatori din campionatul intern. Unicul gol al intalnirii de la Skopje a fost marcat de Martin Petrov, vedeta lui Atletico Madrid. Presa bulgara este mai preocupata insa de initiativele lui Stoicikov, care nu prea mai are jucatori de valoare si doreste sa completeze lotul cu "stranieri". Astfel federatia de la Sofia a demarat demersurile pentru obtinerea cetateniei bulgare de catre francezul Jean-Phillipe Caillet, un fotbalist de 28 de ani de la Litex Loveci, insa FIFA a anuntat ca miscarea nu este posibila deoarece jucatorul a evoluat pentru echipa de tineret a "Cocosului galic". Un alt fotbalist dorit de selectionerul bulgar este senegalezul Ibrahim Gueye, de la TSKA Sofia, insa acesta nu doreste sa joace pentru Nationala de la sud de Dunare deoarece se teme de reactia rasista a fanilor. Stoicikov a vrut si anul trecut sa-l naturalizeze pe brazilianul Tiago Silva, tot de la TSKA, l-a si folosit intr-un meci amical cu Turcia, dar ulterior a primit un alt raspuns negativ de la FIFA, din acelasi motiv ca sI Maillet * Olanda a invins cu 1-0 Ecuadorul, la Amsterdam, prin golul marcat de Kuyt, in minutul 48. Selectionerul Marco Van Basten a folosit o echipa formata din cativa titulari, dar si din jucatori care prind rar prima echipa, consemnandu-se revenirea in lot a lui Mark Van Bommel, de la Barcelona, care nu a mai fost convocat de la meciul din vara anului trecut, cu Romania, pentru ca nu a respectat indicatiile tactice * Albania a pierdut la Tirana, scor 1-2, jocul de verificare cu Lituania, insa gazdele au jucat fara cativa jucatori importanti, printre care si Bogdani * Belarus a participat la turneul din Cipru, fiind invinsa de Finlanda la lovituri de departajare cu 5-4, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2 * Luxemburg a pierdut cu 0-2 meciul amical disputat pe teren propriu, partida fiind suspendata in minutul 65 din cauza ninsorii puternice. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.