Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut in luna februarie cu 422,2 milioane de euro, ajungand la 17,688 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Avansul a avut loc in conditiile unor intrari in valo
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut in luna februarie cu 422,2 milioane de euro, ajungand la 17,688 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Avansul a avut loc in conditiile unor intrari in valoare de 585,3 milioane euro, in timp ce iesirile au totalizat 163,1 milioane euro. Intrarile au provenit in principal din venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului, in timp ce iesirile au fost reprezentate de platile in contul datoriei publice garantata de Ministerul Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele, se arata in comunicat. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone, insa valoarea acesteia a scazut la 1,578 miliarde de euro, ca urmare a evolutiilor preturilor internationale. Astfel, rezervele internationale ale BNR, incluzand valute si aur, au ajuns la peste 19,26 miliarde de euro. Pana la sfarsitul anului 2006, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 1,164 miliarde de euro, precizeaza BNR. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.