Concursul de pictura "Primavara prin ochii copiilor", organizat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Universitatea de Arte "Nicolae Grigorescu", s-a finalizat ieri (1 mart
Concursul de pictura "Primavara prin ochii copiilor", organizat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Universitatea de Arte "Nicolae Grigorescu", s-a finalizat ieri (1 martie), odata cu decernarea premiilor, festivitate desfasurata la Centrul Cultural al MAI. Ocupantilor primelor trei locuri le-au fost inmanate premiile de catre chestor Elisabeta Lipa, castigatorii fiind: premiul I - Horia Kirea, clasa I A, Scoala Generala nr. 131; premiul al II-lea - Stefan Alexandru-Grosu, clasa a II-a B, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"; premiul al III-lea: Andreea Vaitis, clasa a IV-a C, Scoala Generala nr. 280 "Mihail Sebastian". Intrucat realizarea unei departajari a fost dificila, picturile "micilor artisti" impresionand prin puritate si talent, juriul condus de lector univ. drd. Ion Atanasiu-Delamarina din cadrul Universitatii de Arte "Nicolae Grigorescu" a decis acordarea unui numar de 37 mentiuni. Copiii premiati au primit diplome si materiale pentru pictura. La acest concurs, ajuns la a treia editie si desfasurat in perioada 23 ianuarie-1 martie, au participat circa 1250 de copii. Competitia este rezervata copiilor din Bucuresti, cu varste intre sase si 10 ani, din 54 scoli si gradinite si are ca scop stimularea educatiei plastice, a imaginatiei si a creativitatii. Lucrarile premiate vor fi expuse in cadrul Salonului de carte "Amplus", care va avea loc in perioada 8-12 martie, la Muzeul National de Istorie a Romaniei. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.