Gheorghe Onisoru mai are de stat cateva zile in fruntea CNSAS, partidele politice pregatindu-se deja sa vina cu noi propuneri pentru conducerea Colegiului. Mandatul celor 11 membri ai CNSAS expira in data de 16 martie, cand a fost publicata in Monit
Gheorghe Onisoru mai are de stat cateva zile in fruntea CNSAS, partidele politice pregatindu-se deja sa vina cu noi propuneri pentru conducerea Colegiului. Mandatul celor 11 membri ai CNSAS expira in data de 16 martie, cand a fost publicata in Monitorul Oficial decizia de numire de catre Parlament a membri ai Colegiului. "Noi am fost votati pe data de 8 martie, in urma cu sase ani, de catre Parlament, dar hotararea a aparut in Monitorul Oficial abia pe data de 16 martie. In concluzie, pe 16 martie ne expira si noua mandatul", ne-a declarat Claudiu Secasiu, membru in Colegiul CNSAS. Pana in acest moment, singura decizie anuntata oficial vine din partea PNL si PSD, care au spus ca-l vor sustine pe Constantin Ticu Dumitrescu la sefia CNSAS. Liberalii vor renunta la serviciile lui Gheorghe Onisoru, dar il vor pastra in CNSAS pe Claudiu Secasiu. PNL va veni si cu o noua propunere: istoricul Stejarel Olaru. PD, potrivit unor surse din partid, il va pastra pe actualul lor membru, Dan Lazea. In trecut, din partea democratilor in Colegiul CNSAS au activat Mircea Dinescu si Andrei Plesu. Acesta din urma, alaturi de Horia Roman Patapievici - propus de PNTCD au demisionat din conducerea CNSAS.
PSD, PRM si UDMR indecise
Pesedistii nu s-au decis inca daca vor numi noi membri in CNSAS sau daca vor ramane cu aceiasi oameni. Surse din partid ne-au precizat ca cel mai probabil se va renunta doar la Aurel Pricu. Nici PRM si nici UDMR nu au luat o hotarare. Conservatorii, care vor avea un singur om in CNSAS, vor decide luni pe cine vor nominaliza. Potrivit Legii privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica, membrii CNSAS sunt numiti de Parlament la propunerea grupurilor parlamentare, conform configuratiei politice a celor doua Camere. Nu pot face parte din CNSAS persoanele care au facut sau fac parte din partide politice sau cei care au fost agenti ai Securitatii ori au colaborat cu Securitatea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.