In fel lor cei de la Dinamo au avut dreptate cand l-au inlocuit pe spaniolul Esteban Vigo cu primitivul "Sapaliga", zis si Ion Marin. Cam asta e politica in Stefan cel Mare de prea multa vreme. Poate ar fi exagerat sa spunem ca la acest club nu se do
In fel lor cei de la Dinamo au avut dreptate cand l-au inlocuit pe spaniolul Esteban Vigo cu primitivul "Sapaliga", zis si Ion Marin. Cam asta e politica in Stefan cel Mare de prea multa vreme. Poate ar fi exagerat sa spunem ca la acest club nu se doreste performanta, ba dimpotriva chiar, insa alb-rosiii au metode proprii pentru a ajunge la aceasta. In acest context numirea unui individ troglodit in locul unuia care venea dintr-un fotbal profesionist apare drept perfect normala conform logicii puhave de la aceasta grupare. Explicatia e simpla: pentru obtinerea unui nou titlu national nu e neaparata nevoie de existenta unui tehnician valoros pe banca tehnica, ci de cea a unui papitoi, a unui om de paie, a unuia care doar sa urle la jucatori si sa incerce sa-i refaca dupa orgiile bahice din seara precedenta, pentru ca de obtinerea victoriilor care sa aduca jinduitul trofeu se vor ocupa cei din conducerea clubului, in infecta traditie a ultimelor decenii.
Ca exact asa stau lucrurile o dovedeste si incercarea de convingere a versatilului Petre Buduru, unul din cei mai harsiti oameni din fotbalul nostru si unul cu numeroase si influente prietenii la toate nivelurile, sa accepte postul de presedinte executiv al clubului in locul surghiunitului Ion Becali. Asa ca va imaginati cum urmeaza sa se desfasoare ultimele 15 etape de campionat, lucru anticipat de data asta corect de patronul Stelei, Gigi Becali. Adaugand la toate acestea si faptul ca din acest retur asupra arbitrilor nu va mai exista presiunea Ion Craciunescu astfel incat acestia isi vor putea face iarasi nestingheriti de cap, avem, iata, toate premisele sa ne asteptam la o competitie ticaloasa, asta in privinta luptelor de la ambii poli ai clasamentului.
Pentru cei de la Dinamo lucrurile sunt simple: se asteapta finalul fericit al sezonului pentru ca in vara buticarii din conducerea clubului sa inceapa iarasi sa vanda in ritm de angro pe jucatorii din lot a caror cota este cel mai adesea umflata din cauza partidelor in compania unor echipe de paiate. Asa s-ar explica si alungarea fostului impresar Ion Becali, cel care de cativa ani buni nu mai are deloc trecere pe piata internationala a transferurilor, ba mai mult decat atata, este chiar prost vazut in elita fotbalului european dupa numeroasele "tepe" pe care le-a dat. Mai rau este ca o alta piata promitatoare, cea asiatica, este si aceasta pe cale de a renunta la disponibilitatea de a mai angaja fotbalisti din Romania, asta tot din cauza unui dinamovist, Gigi Netoiu, care i-a pacalit pe chinezi in recentul scandal al aducerii lui Dan Alexa in "Groapa", in urma caruia presa de profil a galbejitilor a somat cluburile de fotbal bastinase sa nu mai aduca jucatori din tarisoara noastra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.