Joseph Blatter (foto), presedintele FIFA, a anuntat ca sustine sistemele competitionale cu 16 echipe in prima divizie din fiecare tara. Intr-un interviu acordat cotidianului german "Bild", seful forului mondial isi justifica alegerea. "Ideal ar fi sa
Joseph Blatter (foto), presedintele FIFA, a anuntat ca sustine sistemele competitionale cu 16 echipe in prima divizie din fiecare tara. Intr-un interviu acordat cotidianului german "Bild", seful forului mondial isi justifica alegerea. "Ideal ar fi sa existe 16 echipe in toate campionatele. Va trebui sa discutam acest aspect la congresul din 2007. Piata si jucatorii nu vor suporta atat de mult fotbal pe termen lung", a spus Blatter. In Europa sunt in prezent foarte putine campionate care corespund acestui deziderat, Ungaria, Cehia si Grecia , dar si Romania. Insa, conform unui proiect propus de Mircea Sandu sI aprobat in Adunarea Generala a FRF, din vara se va reveni la formula cu 18 echipe.
"Noi trebuie sa reducem numarul de meciuri din campionatul national pentru un mai bun echilibru intre cluburi si echipele nationale, pentru a permite jucatorilor sa se recupereze mai repede", a adaugat presedintele FIFA, care a subliniat ca "aceasta este si dorinta multor cluburi". Blatter s-a referit si la o alta problema care afecteaza in acest moment sI cluburile din Romania, datoriile uriase. "Printul Edward al Angliei m-a intrebat odata daca era acceptabil din punct de vedere moral ca un jucator sa castige 150.000 de euro pe saptamana. I-am raspuns ca daca clubul are acesti bani si ii da jucatorilor, nu ma deranjeaza. Insa sa platesti vedetele cu datorii este un lucru care nu functioneaza, asa ca vom interveni", a spus Blatter. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.