Mircea Geoana s-a folosit ieri de o intalnire cu pesedistii ilfoveni pentru a transmite cateva mesaje foarte clare: tot ce se intampla acum cu PSD este din vina lui Adrian Nastase, iar ideea lui Ion Iliescu si Petre Roman de a construi un pol de stan
Mircea Geoana s-a folosit ieri de o intalnire cu pesedistii ilfoveni pentru a transmite cateva mesaje foarte clare: tot ce se intampla acum cu PSD este din vina lui Adrian Nastase, iar ideea lui Ion Iliescu si Petre Roman de a construi un pol de stanga este gresita si compromisa. "Si PSD a avut din 2003 trufia sa creada ca este singura forta politica care conteaza din Romania. Si o fraza a fostului lider al partidului, cum ca rolul istoric al PD s-a incheiat a facut ca toate fortele politice sa se coalizeze impotriva PSD. Si a mai fost o greseala facuta de noi: sa crezi ca distrugerea adversarului politic este o solutie. Nu, adversarul se indarjeste si se inraieste si cand te prinde te rade de nu te vezi", a pornit atacul Geoana. Schimband registrul discursului, el a aratat ca, daca actuala guvernare va continua cu circul mediatic pe care il promoveaza, in mod cert nu ii va fi usor cand PSD va reveni la guvernare. "O sa inventam si noi o Ioana d'Arc care sa investigheze numai faptele de coruptie din alte partide", a avertizat Geoana. El a mai spus ca daca PSD a semanat furtuna si a cules tsunami, cei care seamana acum tsunami vor cere azil politic in alta parte. Intamplator sau nu, liderul PSD si-a amintit si de eforturile facute de fosta guvernare de ademenire a primarilor Opozitiei de atunci sau de prezenta in diferite posturi de conducere a unor oameni "parasutati direct la bucate". "Am fost criticat inclusiv de liderii socialisti-europeni ca se pune in partid un accent prea mare pe solidaritate fata de cei care au probleme de imagine si prea putina chirurgie. Le-am raspuns ca si pentru chirurgie este nevoie de solidaritate", a adaugat liderul PSD.
Polul de stanga, compromis
Nici Ion Iliescu nu a scapat de sagetile lui Geoana, care i-a discreditat planul mai vechi privind crearea unui pol de stanga. In opinia sa, aceasta idee a fost compromisa de Petre Roman care cand a incercat in urma cu cateva luni sa provoace o discutie pe aceasta tema s-a lovit de rezistenta pesedistilor. "Daca cineva are iluzia ca se poate relansa stanga romaneasca printr-o intalnire cu 5-7 oameni care sunt deja implicati in politica fara sa deschida o dezbatere cu ONG-urile sau mediile intelectuale este intr-o mare fundatura", a comentat Geoana. El a dat sanse minime ca coagularea stangii sa se faca de politicienii care timp de 16 ani de zile nu au reusit sa recastige intelectualitatea de stanga. "Spuneti-mi si mie macar un nume care ar putea face altceva decat pana acum", a spus liderul PSD. El a mai spus ca la o dezbatere despre coagularea stangii ar trebui sa fie prezenti si Octavian Paler, Florin Calinescu sau unii sindicalisti. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.