Deputatii au discutat savant, ieri, timp de peste o jumatate de ora, despre laptele de vaca, de cal si "de pasare", in timpul dezbaterii unei ordonante privind organizarea pietei laptelui de vaca. Presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera D
Deputatii au discutat savant, ieri, timp de peste o jumatate de ora, despre laptele de vaca, de cal si "de pasare", in timpul dezbaterii unei ordonante privind organizarea pietei laptelui de vaca. Presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor Attila Kelemen (UDMR), de profesie medic veterinar, le-a explicat deputatilor ca laptele poate fi "si de caine si de cal si de mama" si, din acest motiv, in ordonanta trebuie mentinuta sintagma de "lapte de vaca". "Ati uitat de laptele de pasare. Mie imi placea laptele de pasare, cand eram mic", a spus Lucian Bolcas (PRM), citat de Mediafax, remarca lui nefiind luata in considerare de reprezentantul UDMR. Deputatii au avut o dilema si in ce priveste definitia laptelui. Ei au avut de optat intre a defini laptele ca fiind un produs "provenit de la mulgerea vacilor" sau "din mulgerea uneia sau a mai multor vaci". Ordonanta, care a fost adoptata doar pe articole, de catre deputati, reglementeaza activitatea de productie, procesare si de piata a laptelui de vaca si precizeaza ca, incepand din 2007, cota de lapte atribuita Romaniei este de 3,057 milioane de tone. Votul final asupra ordonantei a fost amanat pentru o sedinta viitoare a Camerei. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.