Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a lansat o invitatie, in conferinta de presa de ieri, reprezentantilor societatii civile si mass-media, sa participe ca observatori la sedintele de licitatie pe care le va organiza Primaria Capitalei in
Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a lansat o invitatie, in conferinta de presa de ieri, reprezentantilor societatii civile si mass-media, sa participe ca observatori la sedintele de licitatie pe care le va organiza Primaria Capitalei incepand din aceasta primavara. Edilul-sef a precizat ca municipalitatea va licita, pe parcursul acestui an, mai multe proiecte de investitii, in valoare de trei miliarde de euro. Edilul sef considera ca aceasta masura va servi la eliminarea suspiciunilor si la transparenta actului de derulare a proiectelor de investitii ale municipalitatii.
Observatorii vor veni la sedintele comisiilor de licitatie si vor incheia un contract de confidentialitate pe perioada acestora, putand fi exonerati apoi, la finalul procedurii, de prevederile contractuale, pentru a putea face publice toate datele pe care le considera interesante. "Cred ca ar fi un exemplu util atat pentru administratia locala cat si pentru mass-media, pentru a nu exista suspiciuni in privinta licitatiilor. Din comisia de licitatie la proiectul Pasajul rutier Basarab, din cei 17 membri ai comisiei, mai multi sunt specialisti in domeniul constructiilor si infrastructurii, din afara Primariei Capitalei, mai precis profesori universitari, in principal de la Facultatea de Constructii. Sper intr-un raspuns pozitiv, astfel incat toti sa fim beneficiarii acestor investitii", a argumentat Videanu.
Adriean Videanu a raspuns si acuzatiilor din presa, conform carora ar fi primit mai multe locuinte de la stat. "Nu am obtinut de la stat decat o singura locuinta. In 1988 eram casatorit, iar sotia a obtinut, de la institutia unde lucra, o locuinta. In perioada 1990-1992 s-au nascut cei doi copii ai nostri si traiam intr-o casa de 48 metri patrati. Dupa nasterea copiilor am fost nevoiti sa o aducem pe mama-soacra in casa, pentru a avea grija de copii, pentru ca noi mergeam la serviciu. Ulterior, am devenit membru in Camera Deputatilor si am facut o solicitare sa mi se dea o locuinta corespunzatoare numarului membrilor de familie si statutului pe care il aveam. Atunci, in baza unei anchete, am intrunit conditiile pentru a primi o casa", a declarat Videanu.
Edilul-sef a spus ca in casa primita de sotia sa a ramas soacra, pentru ca avea dreptul de preemtiune de a ramane in acea casa. Referindu-se la casa primita de la Romconfort, Adriean Videanu a mai aratat ca avea o cerere depusa de mai mult timp pentru a-si cumpara o casa de la aceasta institutie. "Ma voi supune oricarei verificari, nu am absolut nimic de ascuns", a mai spus primarul general.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.