Sute de tamponari si zeci de accidente de circulatie, soldate cu raniti, dintre care 16 in stare grava, au avut loc pe strazile Capitalei, in timpul ninsorii si viscolului de marti si in noaptea carea a urmat, a informat, ieri, Brigada de Politie Rut
Sute de tamponari si zeci de accidente de circulatie, soldate cu raniti, dintre care 16 in stare grava, au avut loc pe strazile Capitalei, in timpul ninsorii si viscolului de marti si in noaptea carea a urmat, a informat, ieri, Brigada de Politie Rutiera. Birourile de accidente cu avarii din oras au inregistrat 340 de tamponari, numarul evenimentelor de acest fel fiind dublu fata de cel dintr-o zi in care drumurile sunt uscate. Cu toate acestea, primarul general Adriean Videanu a prezentat intr-o conferinta de presa succesul actiunii de deszapezire. "Am fost si eu prezent in teren, pana la 12 si ceva, iar dimineata m-am intors la 6.30 in primarie. Conform deciziei pe care am luat-o in Comandamentul de deszapezire, s-a intervenit pe strazi dupa ora 23.00, cu 396 de utilaje, fiind utilizata o cantitate de 2.000 de tone de substante antiinghet. Nu am putut interveni mai devreme, intrucat masinile care imprastie asemenea substante - foarte costisitoare, dar si corozive -, trebuie sa faca acest lucru la o anumita viteza, iar traficul rutier nu permitea acest lucru, astfel ca am asteptat sa se reduca la maxim circulatia auto. Tin sa multumesc Politiei Rutiere pentru cele 40 de echipaje care ne-au ajutat in ultimele 24 de ore si s-au dovedit foarte eficiente". Totusi, ne intrebam, unde or fi fost utilajele si echipajele de politie, pentru ca reporterii ZIUA nu au vazut la lucru, doar cateva in cursul noptii.
In tara, viscolul a blocat drumurile nationale
Circulatia rutiera s-a desfasurat ieri cu greutate pe mai multe drumuri nationale, aeroporturile au fost afectate de caderile de precipitatii, iar mai multe porturi si cai navigabile au fost inchise. Circulatia feroviara a fost si ea afectata, intr-o masura mai mica. Accidente grave si tamponari au avut loc si in judetul Arad, din cauza poleiului. Ninsorile cazute in judetul Galati au creat serioase probleme in trafic si au generat avarii la reteaua de electricitate, 22 de localitati din centrul si estul judetului ramanand pentru cateva ore fara curent electric. Aceeasi situatie s-a inregistrat si in judetul Dambovita.
Mai multe TIR-uri neechipate corespunzator pentru iarna au fost surprinse in trafic, in Harghita, de ninsorile din noaptea de marti spre miercuri, fiind necesara interventia drumarilor. In judetul Vaslui, drumurile judetene au fost blocate in urma ninsorilor. Circulatia se desfasura cu dificultate ieri pe toate drumurile din judetul Cluj, iar in judetul Neamt, traficul rutier pe drumurile nationale si judetene erau acoperite cu zapada de pana la 30 de centimetri.
In judetul Alba, circulatia era ingreunata pe DN74, Dealu Mare, mai multe autovehicule de mare tonaj derapand pe carosabil din cauza zapezii. In majoritatea regiunilor de munte si ses din judetul Maramures, ieri ningea viscolit. In zonele alpine, stratul de zapada a depasit un metru.
Dobre n-a ajuns la deschidere
Circulatia rutiera a fost reluata, ieri, in jurul orei 11.00, pe ambele sensuri pe Valea Oltului, in dreptul localitatii Caineni, la mai bine de doua luni de la intreruperea totala si apoi partiala a traficului in zona, in urma caderilor de stanci. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, ar fi trebuit sa redeschida personal circulatia, insa nu a putut ajunge la timp, deoarece a ramas blocat in trafic, in judetul Arges.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.