Grupul CEZ din Republica Ceha a consemnat, anul trecut, un profit net care a depasit asteptarile, pe fondul cresterii preturilor energiei, dar castigul operational nu a confirmat estimarile, generand o serie de vanzari de actiuni, transmite Reuters.
Grupul CEZ din Republica Ceha a consemnat, anul trecut, un profit net care a depasit asteptarile, pe fondul cresterii preturilor energiei, dar castigul operational nu a confirmat estimarile, generand o serie de vanzari de actiuni, transmite Reuters. Profitul net neconsolidat al grupului a crescut la 17,64 miliarde de coroane cehe (736,4 milioane dolari), de la 10,39 de miliarde de coroane in 2004, se arata intr-un comunicat al CEZ. Rezultatul a fost alimentat de amanarea platii de impozite in valoare de 1,3 miliarde coroane. Profitul operational a fost insa de numai 19,61 miliarde de coroane, sub cel de 21,54 de miliarde coroane anticipat de analisti. Vanzarile, din care au fost excluse activitatile de distributie a energiei pe piata locala, precum si cele ale diviziilor straine, au fost in valoare de 67,64 miliarde coroane, sub previziunile analistilor, de 68,13 miliarde de coroane. "Profitul operational a fost alimentat in principal de marjele ridicate consemnate in vanzarile en-gros, in special in cazul exporturilor, vanzarile de cote de dioxid de carbon si mentinerea sub control a cheltuielilor", a declarat presedintele CEZ, Martin Roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.