Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, care a participat, ieri, la Comandamentul Antiepizootic de la Constanta, a declarat ca fenomenul gripei aviare a trecut deja de faza de isterie in randul populatiei, informeaza Mediafax. Discutand cu autoritat
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, care a participat, ieri, la Comandamentul Antiepizootic de la Constanta, a declarat ca fenomenul gripei aviare a trecut deja de faza de isterie in randul populatiei, informeaza Mediafax. Discutand cu autoritatile locale, ministrul Agriculturii a spus ca un rol important in mediatizarea fenomenului gripei aviare il are presa. In acest sens, el a anuntat ca va propune, pentru duminica, intrunirea Clubului Roman de Presa, la o discutie pentru a gestiona problematica gripei aviare. In opinia lui Flutur, fenomenul trebuie prezentat real si prudent pentru a nu afecta populatia si turismul. El a mai anuntat ca, din pacate, Romania a capatat, la acest capitol al gripei aviare, foarte multa experienta. "Am devenit niste pompieri de serviciu mai calificati", a spus Flutur. Potrivit ministrului Agriculturii, pana acum nici un combinat de crestere a pasarilor din tara nu a creat probleme Ministerului Agriculturii, singurele care fac probleme fiind gospodariile taranesti care au devenit vulnerabile la gripa aviara. Comandamentul Central Antiepizootic a fost convocat, ieri dupa-amiaza, la Prefectura Constanta, in prezenta ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, dupa ce in judetul Constanta au fost confirmate noua focare de gripa aviara, incluzand aici ultimele cazuri semnalate la Satu Nou, Azizia si Crangu. Ministrul Gheorghe Flutur, care a vorbit in sedinta de comandament despre situatia din judet, a declarat ca de astazi cele trei localitati vor intra in carantina, iar autoritatile vor trece, in primul rand, la sacrificarea tuturor pasarilor din gospodarii. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.