Sebastian Oancea a fost audiat, ieri, la Parchetul General, declarand la iesire ca intentioneaza sa dea statul roman in judecata la CEDO in urma anchetarii sale, sustinand si ca va cere azil "mai multor ambasade". "Sunt foarte hotarat sa trimit catre
Sebastian Oancea a fost audiat, ieri, la Parchetul General, declarand la iesire ca intentioneaza sa dea statul roman in judecata la CEDO in urma anchetarii sale, sustinand si ca va cere azil "mai multor ambasade". "Sunt foarte hotarat sa trimit catre ambasade cereri de azil, pentru ca de dimineata cand ies din casa si pana seara sunt urmarit continuu. Nu e paranoia, este adevarul crunt", a declarat Oancea. El a dat procurorului care il ancheteaza, prima sa declaratie de invinuit in dosarul scurgerii de informatii secrete de la MApN, spunand ca a inteles ca intreg dosarul se bazeaza pe o declaratie mincinoasa a unei persoane - a carei identitate a refuzat s-o divulge - si ca, in depozitia sa, a contrazis cu argumente afirmatiile din respectivul document. "Au fost doua declaratii. Mie mi s-au parut ezitante si unele au formulari oarecum devenite clauze de stil in felul in care sunt luate. Au niste formulari confuze de genul <<cred ca>>, <<mi se pare ca>>, una dintre ele este - dar despre ea nu pot vorbi - cea care a stat la temeiul punerii sub invinuire a lui Sebastian", a declarat avocatul Doru Costea. Oancea a sustinut, citat de Mediafax, ca procurorul anchetator l-ar fi intrebat, in legatura cu intalnirea pe care ar fi avut-o cu "un mare general din Bucuresti", fara a-i spune despre cine ar fi vorba. "Intr-adevar, m-am intalnit cu generalul Badalan, dar atunci l-am intrebat despre fiica sa, cu care am fost impreuna la scoala", a declarat Oancea. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.