Directorul general al Agentiei Nationale de Sprijinire a Initiativelor Tinerilor (ANSIT), Cristian Rizea, a dezmintit acuzatiile ce i se aduc privind deturnarea de fonduri UE in valoare de 1,6 milioane de euro, afirmand ca se vede obligat sa actione
Directorul general al Agentiei Nationale de Sprijinire a Initiativelor Tinerilor (ANSIT), Cristian Rizea, a dezmintit acuzatiile ce i se aduc privind deturnarea de fonduri UE in valoare de 1,6 milioane de euro, afirmand ca se vede obligat sa actioneze pe cai legale pentru a demonstra ca la mijloc sunt doar interese politice. Cristian Rizea a sustinut ca Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) si presedintele ANT Karoly Borbely au operat intr-un "mod tendentios", dezinformand opinia publica in cazul sau. El a precizat ca programul Comunitar Youth a fost blocat in decembrie 2005 datorita existentei unor debite din partea fostei agentii Eurotin fata de Comisia Europeana, agentie condusa in acea perioada de Mariana Petrescu. Potrivit directorului ANSIT, Karoly Borbely nu a initiat pana azi nici o procedura de recuperare a sumelor cheltuite in mod ilegal in perioada 2000-2001 de catre fosta agentie Eurotin a carei directoare, Mariana Petrescu, a fost pana de curand angajata in subordinea acestuia. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.