Pana pe 23 martie parlamentarii vor trebui sa completeze din nou formulare prin care sa spuna daca au fost agenti sau colaboratori ai politiei politice. Ei trebuie sa spuna inca o data daca au colaborat cu securitatea ca urmare a modificarilor la leg
Pana pe 23 martie parlamentarii vor trebui sa completeze din nou formulare prin care sa spuna daca au fost agenti sau colaboratori ai politiei politice. Ei trebuie sa spuna inca o data daca au colaborat cu securitatea ca urmare a modificarilor la legea CNSAS. Cu toate astea, noile formulare nu difera fata de cele vechi decat la detaliile de identitate ale semnatarilor. Deputatii vor scrie suplimentar numele parintilor si adresa de domiciliu. Vechea lege de organizare a CNSAS ii obliga pe candidatii la alegerile parlamentare sa spuna daca au colaborat sau sau daca au fost agenti ai fostei securitati ca politie politica. In Biroul permanent al Camerei Deputatilor, acolo unde a fost distribuita adresa Guvernului prin care se anunta depunerea de declaratii, deputatii PSD si cei ai PRM au incercat sa se opuna rescrierii formularelor. "Nu se mai respecta statul de drept si separatia puterilor. Acum Guvernul legifereaza si Parlamentul pune in aplicare legile", si-a exprimat nemultumirea presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase. El protesta fata de faptul ca modificarile la legea CNSAS au fost facute prin ordonanta de urgenta si nu printr-un proiect de lege care sa fie votat anterior de Parlament.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.