Deputatul Partidului Social Democrat (PSD), Ion Dumitru, fost director general-manager al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu, alaturi de alte sapte persoane. Potr
Deputatul Partidului Social Democrat (PSD), Ion Dumitru, fost director general-manager al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu, alaturi de alte sapte persoane. Potrivit Departamentului National Anticoruptie (DNA), Dumitru a fost trimis in fata instantei pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave in scopul obtinerii unui avantaj patrimonial. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Dumitru Bunea, Mihai Daia, Constantin Corduneanu, Elena Dumitru, Mirel Dumitrache, Sorin Vintila si Voicu Septimiu Muntean, toti fosti membri ai Comisiei de licitatie din cadrul regiei Romsilva, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Avand in vedere calitatea de deputat a invinuitului Dumitru Ion, dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Adaosuri comerciale de 20.000 la suta
Procurorii anticoruptie au constatat ca, in perioada august - decembrie 2004, comisia de licitatie numita de Ion Dumitru, cu sustinerea si implicarea acestuia, a dat opt contracte de achizitie publica, in valoare totala de 116 miliarde lei vechi, catre patru firme controlate de omul de afaceri Alfred Florea (SC Alca Hunting Com SRL, SC Romarmy SRL, SC Express Trading SRL, SC Romtextil Com SRL) in conditiile in care respectivele societati achizitionasera bunurile care faceau obiectul contractului cu numai 16 miliarde de lei vechi. Contractele constau in furnizare de produse cum ar fi armament, echipament de lucru si accesorii de vanatoare. Astfel, pentru unele bunuri s-a ajuns la practicarea unor adaosuri comerciale de aproape 20.000 la suta. De asemenea, din cercetarile procurorilor a reiesit ca a fost achizitionata munitie pentru care in Romania nu exista armament. Prejudiciul adus Regiei Romsilva este de peste 100 de miliarde de lei - aproximativ 3.000.000 de euro - constand in bunuri care fie nu erau necesare, fie erau supraevaluate. Potrivit DNA, din ansamblul probelor administrate reiese ca fostul director general Ion Dumitru nu numai ca a dirijat din umbra intreaga activitate infractionala a celorlalti invinuiti, dar a contribuit, inclusiv cu acte de autorat, la producerea pagubei. Cercetarile continua intr-un alt dosar impotriva omului de afaceri Florea Alfred, pentru clarificarea aspectelor enumerate mai sus. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.