Consilierul pe probleme de minerit al ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, Ioan Stamin Purcaru, este cercetat de politistii din Petrosani pentru fals si uz de fals, in legatura cu declaratia sa de avere. Potrivit politistilor, in declar
Consilierul pe probleme de minerit al ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, Ioan Stamin Purcaru, este cercetat de politistii din Petrosani pentru fals si uz de fals, in legatura cu declaratia sa de avere. Potrivit politistilor, in declaratiile de avere ale lui Purcaru, din perioada 2003-2005, cand acesta detinea functia de director general al Companiei Nationale a Huilei, apar o serie de divergente legate de bunurile pe care le detine in proprietate. Astfel, in declaratia de avere din anul 2005 Purcaru a mentionat ca are in proprietate un apartament in Bucuresti, pe care l-ar fi dobandit in anul 2002 si doua suprafete de teren dobandite in anul 1998.
Purcaru nu se considera vinovat
Aceste bunuri nu ar aparea, insa, si in declaratiile de avere anterioare intocmite de Purcaru, motiv pentru care politistii s-au sesizat si i-au intocmit dosar penal pentru fals si uz de fals, ancheta fiind in faza cercetarii penale preliminare.
Potrivit comandantului Politiei municipiului Petrosani, Florin Nicolae, in functie de rezultatul cercetarii efectuate de Politie, procurorii urmeaza sa stabileasca daca vor dispune inceperea urmaririi penale. Stamin Purcaru a declarat, citat de Mediafax: "Probabil nu am citit eu cu atentie normele de aplicare in momentul in care am prezentat declaratiile de avere. Nu ma consider vinovat, iar anchetatorii sa duca aceasta ancheta pana la capat". Ioan Stamin Purcaru a fost director al CNH Petrosani din 2002 si pana in anul 2005, cand a fost schimbat din functie si numit director adjunct al CNH, iar mai apoi a fost numit consilier al ministrului Economiei si Comertului. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.