Aproape 11.500 de salariati din societatile subordonate Ministerului Economiei si Comertului vor fi concediati in acest an, numar apropiat de cel al persoanelor disponibilizate in 2005, cele mai multe posturi urmand sa fie reduse in unitatile miniere
Aproape 11.500 de salariati din societatile subordonate Ministerului Economiei si Comertului vor fi concediati in acest an, numar apropiat de cel al persoanelor disponibilizate in 2005, cele mai multe posturi urmand sa fie reduse in unitatile miniere. MEC a pregatit deja o lista cu 18 societati si companii care vor efectua concedieri colective in 2006 si care urmeaza sa fie prezentata Guvernului in perioada imediat urmatoare. In document se propune ca din unitatile aflate sub autoritatea sau in coordonarea ministerului sa fie concediati 11.437 angajati, nivel apropiat de cel consemnat in cursul anului trecut, cand au fost disponibilizate 12.392 persoane. Pe lista unitatilor care isi vor concedia cei mai multi angajati au fost incluse Remin Baia Mare (3.920 persoane), Minvest Deva (2.092 salariati), CN a Huilei Petrosani (1.200 persoane). Toate persoanele disponibilizate vor primi plati compensatorii, fondurile necesare estimate ridicandu-se la un total de 140,5 milioane lei. Numarul persoanelor disponibilizate va putea fi modificat prin ordin al ministrului Economiei si Comertului pentru oricare dintre societatile incluse pe lista, in limita numarului total de concedieri. Ordinul va fi transmis Ministerului Muncii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.