Nationala Romaniei a invins ieri la Nicosia reprezentativa Armeniei, in primul meci al turneului din Cipru si va disputa astazi al doilea joc, impotriva Sloveniei. Piturca a preferat sa menajeze piesele grele din lot, folosind, cel putin la startul j
Nationala Romaniei a invins ieri la Nicosia reprezentativa Armeniei, in primul meci al turneului din Cipru si va disputa astazi al doilea joc, impotriva Sloveniei. Piturca a preferat sa menajeze piesele grele din lot, folosind, cel putin la startul jocului, fotbalisti care, cu exceptia lui Badoi si a lui Radoi, cu greu pot prinde primul unsprezece intr-un joc oficial. A fost un meci modest, desfasurat intr-un total anonimat, doar 500 de spectatori populand frumoasa arena din Nicosia, iar selectionerul a folosit echipa D. Coman - Badoi, Iencsi, Maftei, Nesu (63 Rat) - Radoi, Patrascu (65 D. Munteanu) - Oprita (71 Fl. Petre), T. Balan, Zicu (70 Cocis - foto stanga) - D. Niculae (58 Mazilu), Maftei 72, Cocis 85. In ciuda unui timp excelent si a unui gazon impecabil, "tricolorii, asezati destul de bizar in teren, cu doi inchizatori, Patrascu si Radoi, trei mijlocasi ofensivi, Oprita, T. Balan si Zicu, si un singur varf, Daniel Niculae, nu au reusit sa faca o prima repriza grozava, in care s-a consemnat o singura mare ocazie, ratata de indolentul Zicu. In partea a doua au intrat cativa jucatori de baza, iar asta s-a vazut, fiindca tabela s-a modificat in finalul jocului. Imediat dupa ce a fost trimis pe teren, Dorinel Munteanu a batut foarte bine o lovitura libera, iar Maftei, aflat pentru prima data pe teren cu tricolorul pe piept, a deschis scorul in minutul 72, dupa ce portarul armean i-a respins in cap prima reluare spre poarta. 2-0 s-a facut in minutul 85, cand Cocis, intrat si el pe parcurs, a fructificat cu sange rece o pasa excelenta a lui Radoi. Jocul de ieri dupa-amiaza a fost, practic, un antrenament bun pentru rezervele Nationalei, o incalzire a titularilor pentru intalnirea de azi, si, probabil, ultimul joc al lui Nesu la Nationala, cel putin pentru o perioada, fundasul stelist facand din nou gafe mari, care puteau pune in pericol poarta Romaniei, dupa ce la meciul amical cu Cote D'Ivoire, din toamna anului trecut, le-a facut cadou africanilor golul victoriei. Interesant este cum va aborda Piturca jocul de astazi, cu Slovenia, care a invins ieri Ciprul in cealalta partida, dat fiind faptul ca ex-iugoslavii ne sunt adversari in grupa de calificare pentru Euro 2008. In mod normal, doua "colege" de grupa nu se intalnesc in meciuri de pregatire, insa ambele si-au anuntat prezenta la turneul din Cipru dinaintea tragerii la sorti. Dupa ce a trecut de Armenia, cea care ne-a barat drumul spre mondialele din aceasta vara, Piti poate razbuna un alt insucces al fotbalului romanesc, ratarea barajului pentru CM din 2002, chiar in fata Sloveniei. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.