Politistii si procurorii brasoveni au anihilat o retea de traficanti de persoane cu ramificatii in afara Romaniei, condusa de fratele unui cunoscut membru al lumii interlope din Brasov, noua persoane fiind trimise in judecata in acest dosar. Grupul,
Politistii si procurorii brasoveni au anihilat o retea de traficanti de persoane cu ramificatii in afara Romaniei, condusa de fratele unui cunoscut membru al lumii interlope din Brasov, noua persoane fiind trimise in judecata in acest dosar. Grupul, format din noua persoane, printre care si minori, a ajuns in fata justitiei, membrii retelei fiind acuzati ca au obligat mai multe fete sa se prostitueze. In urma investigatiilor politistii si procurorii au ajuns la concluzia ca proxenetii, aflati in prezent in arest, au silit peste 20 de fete sa se prostitueze. Reteaua a fost creata in iunie 2004, capul retelei fiind Stelian Parvu, de 31 de ani, fratele notoriului interlop brasovean Alen Moisin, aflat in inchisoare pentru proxenetism. Stelian Parvu, alaturi de ceilalti opt complici, printre care si o minora, racolau fetele din discotecile din Brasov. "Se profita de situatia financiara si de neintelegerilor din familiile tinerelor, care erau dezbinate. Parvu le lua la el acasa, le batea si le obliga sa intretina relatii sexuale cu el", a declarat comisarul Gabriel Florescu, seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Brasov, citat de RomNet.
Bata de baseball, folosita pentru "corectie"
Dupa ce erau racolate, fetele erau obligate sa se prostitueze, in folosul grupului de proxeneti. Daca refuzau acest lucru, erau batute cu salbaticie, Parvu folosind pentru "corectie"o bata de baseball. Una dintre victime a fost chiar o minora de 15 ani, care, pe langa bataie, a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu el si cu anumiti prieteni ai sai. Clientii erau racolati prin anunturile de mica publicitate aparute in presa locala, majoritatea lor fiind cetateni straini. Relatiile sexuale erau intretinute fie in apartamentele inchiriate de Stelian Parvu, fie la domiciliul clientilor. Pentru o ora de sex, fetele erau platite cu sume intre 800 de mii de lei si 1 milion de lei vechi. Mai mult, existau cazuri in care prostituatele erau folosite de catre capul retelei pentru a sustrage bunuri din locuintele clientilor. Acestea ii adormeau, dupa care ii deposedau de bani si alte bunuri de valoare gasite prin casa sau asupra lor.
Alen Moisin, creierul operatiunii
Creierul operatiunii, spun anchetatorii, este Alen Moisin, care din inchisoare il superviza pe fratele sau, Stelian Parvu. Totusi, Moisin nu este cercetat in acest dosar pentru ca nu se face vinovat de savarsirea directa a vreunei infractiuni. Stelian Parvu si-a desfasurat activitatea infractionala pana la sfarsitul anului trecut, cand politistii au inceput ancheta. Acesta, afland ca este urmarit, impreuna cu doua fete, dintre care una abia implinise 18 ani, a incercat sa treaca granita pe la Nadlac. Spre ghinionul lor, politistii i-au retinut inainte ca acestia sa paraseasca tara. La fel ca si in cazul altor fete, tinerele prinse la Nadlac urmau sa ajunga in Italia, la Roma, unde Stelian Parvu avea un nepot, care le caza pe fete apoi le folosea pentru prostitutie.
Acuzatiile
Lui Stelian Parvu i se aduc nu mai putin de sapte capete de acuzare. Astfel, el este cercetat in stare de arest preventiv pentru comiterea infractiunilor de constituirea a unui grup infractional organizat, proxenetism, complicitate la furt calificat, viol, raporturi sexuale cu o minora, trafic de persoane si trafic de minori. Pentru faptele sale, Parvu risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 15 si 20 de ani. Anchetatorii afirma ca Stelian Parvu are antecedente penale, in 2002 intrand in puscarie pentru fals si trafic de moneda. In anul 2004, Parvu a fost eliberat conditionat, avand un rest de pedeapsa de executat de circa 320 de zile. Ceilalti opt complici ai lui Parvu sunt cercetati in stare de libertate pentru savarsirea mai multor infractiuni. Politistii si procurorii nu pot spune cu exactitate cati bani a adunat Stelian Parvu de pe urma fetelor. In schimb, seful retelei "si-a achizitionat doua masini de lux, pe care ulterior le-a vandut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.