Centurionii mei, istoria si-a dovedit inca o data caracterul sa apotropaic si mezozoic, astfel incat iata-ne din nou impreuna pentru a duce la desavarsire menirea noastra civilizatoare si gnoseologica. Danciule, ia mucul asta de trabuc si arunca-l af
Centurionii mei, istoria si-a dovedit inca o data caracterul sa apotropaic si mezozoic, astfel incat iata-ne din nou impreuna pentru a duce la desavarsire menirea noastra civilizatoare si gnoseologica. Danciule, ia mucul asta de trabuc si arunca-l afara, dar vezi sa nu-l mai stingi iar pe botul lui Nero ca te estropiez. Dupa cum spunea si ambasadorul Ceceniei in Gabon "destinele oamenilor miruiti cu harul transgresiunii metafizice si ornitologice se intrepatrund in cele mai dificile crize ale umanitatii si se amalgameaza intr-o entitate providentiala menita sa corijeze toate entropiile empirice si ezoterice" sau asa ceva. Sapaliga, da-i lui Niculescu o cartoafa dupa ceafa aia inestetica si gelatinoasa ca rade ca un scelerat si se scarpina in zona inghinala atunci cand perorez eu. Stiu ca ne vor astepta dificultati epuvantabile si vom isca animozitati exhaustive, insa tocmai aceste momente vor trebui sa ne caleasca pacienta si sa ne solidifice evanescenta spirituala, accesoriu sine qua non si obligatoriu pentru a ne finaliza misiunea sacedortiala. Pentru toate acestea trebuie sa avem mereu prezente printre circumvolutiunile cerebelului cranian nemuritoarele vorbe ale filozofului costoboc Hephaistos din Cezareea care pe cand traia zice ca "unde-i unu' nu-i putere, la necaz si la durere", de aceea e terbil de imperios necesar sa ne amalgamam toate eforturile individuale pentru a constitui un nucleu sapiential, mnemotehnic, metempsihotic si ignifug.
Revenind la prozaismul acestui sport pe care fostul presedinte al Argentinei, Diego Armando Borges, il caracteriza drept "un joc barbar" - barbara e ma-ta, ba! - de acum incolo va trebui sa ne canalizam intregile energii pentru a ne implementa in atitudini si mentalitati preceptele unei teorii revolutionare pe care o sa v-o detaliez intr-un expozeu succint si sinusoidal. Aflati de la mine ca adversarul modern este unul foarte precar in privinta cerebralitatii intelectuale, un biet homuncul bantuit de spectrul propriei instinctualitati si aneantizat de refularile generate de frustrarile unei pubertati isihastice, aspecte ce-l fac teribil de vulnerabil si predispus la clamorozitati ergonomice si dadaiste. Petre, potoleste-te cu cuiul ala si nu-l baga in priza ca iar dai de dracu' si dup-aia te foloseste Borcea pe post de generator pentru nocturna. In primul rand trebuie sa dovediti ca sunteti niste razboinici demni de mareata stirpe a marilor nostri voievozi, Deceneu, Scorilo, Molda sau Grigore Ureche si ca va veti napusti cu ferocitate asupra adversarilor, chiar de-ar fi sa le produceti fractura de tibie si perineu, da-i in sange! In privinta ofensivei va trebui sa acordati o atentie maxima fazelor fixe, indeosebi cornerelor. Concret, cand centreaza neispravitul pe care-l voi desemna eu, toti ceilalti va trebui sa va intoarceti cu spatele la poarta si sa o luati la fuga catre centrul terenului. Cum de ce? Pai asta-i schepsisul: adversarii se vor deruta, vor crede ca sunt in atac si vor inscrie in propria poarta. Hai ca nu va ducea mintea la asa ceva.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.