Departamentul National Anticoruptie Oradea a cerut, ieri, Tribunalului Bihor sa emita mandate de arestare pentru opt ofiteri si agenti ai Politiei de Frontiera Satu Mare, retinuti cu o zi in urma si trimisi in judecata impreuna cu alti 36 de politist
Departamentul National Anticoruptie Oradea a cerut, ieri, Tribunalului Bihor sa emita mandate de arestare pentru opt ofiteri si agenti ai Politiei de Frontiera Satu Mare, retinuti cu o zi in urma si trimisi in judecata impreuna cu alti 36 de politisti de frontiera, tot din Satu Mare, pentru fapte de coruptie. Cei 44 de politisti de frontiera sunt acuzati de savarsirea a o suta de infractiuni de luare de mita,13 infractiuni de trafic de influenta, 29 de infractiuni de fals intelectual si tot atatea de uz de fals, precum si a noua infractiuni de fals in declaratii. Potrivit Mediafax, in acelasi dosar mai sunt trimisi in judecata si un lucrator vamal, reprezentantii a trei operatori de turism si a patru firme de transport international de persoane.
Mita pentru politistii de frontiera
Conform rechizitoriului inaintat Tribunalului Bihor, politistii de frontiera primeau diverse sume in valuta de la transportatori si de la cetatenii romani pe care ii lasau sa iasa din tara prin punctele de trecere a frontierei Petea si Urziceni (judetul Satu Mare), cu toate ca nu indeplineau conditiile legale, precum si de la cetatenii care se intorceau din statele UE dupa expirarea intervalului de sedere maxim admis.
Procurorii au sesizat Comisia de verificare a averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea, pentru stabilirea legalitatii modului in care si-au dobandit bunurile 26 de politisti de frontiera.
DNA va comunica autoritatilor ungare informatiile referitoare la politistii de frontiera ungari care au primit mita de la cetatenii romani audiati in acest dosar. Numarul martorilor audiati a depasit 800 de persoane, iar numarul celor citati a fost de aproape 2.000 de persoane. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.