Vremea rea din Romania i-a determinat pe sefii FRF, aflati in Cipru, la 20 de grade, cu echipa nationala, sa ia in calcul amanarea cu o saptamana a returului de campionat din toate diviziile. Mircea Sandu, Adalbert Kassai si Ionut Lupescu au discutat
Vremea rea din Romania i-a determinat pe sefii FRF, aflati in Cipru, la 20 de grade, cu echipa nationala, sa ia in calcul amanarea cu o saptamana a returului de campionat din toate diviziile. Mircea Sandu, Adalbert Kassai si Ionut Lupescu au discutat ieri pe marginea subiectului, intr-o sedinta a Comitetului de Urgenta, decizand sa nu dea drumul fotbalului din cauza zapezilor la diviziile B si C, care se afla sub jurisdictia federatiei si sa recomande Ligii Profesioniste de Fotbal sa ia aceeasi decizie in cazul primului esalon. Prin aceasta modificare, se schimba si termenul limita de efectuare a transferurilor in cele doua divizii, acesta fiind stabilit la 48 de ore inainte de startul competitiei. Divizia A, prezenta in Cipru prin Dumitru Dragomir, seful LPF, a ales sa nu tina cont de avertizarile meteorologice care anunta ninsori abundente si in urmatoarele zile. "Divizia A se joaca!", a anuntat ieri Adrian Ionescu, purtatorul de cuvant al Ligii Profesioniste. Conform programului, primul esalon incepe in acest weekend, vineri fiind prevazuta prima partida, intre Gloria Bistrita si Jiul Petrosani. Prin aceasta decizie, care s-ar putea schimba astazi sau maine daca vremea se inrautateste considerabil, sunt avantajate Steaua si Rapid, cele doua echipe romanesti aflate in optimile de finala ale Cupei UEFA, ele avand posibilitatea sa joace un meci in campionat, in acest weekend, inainte de a disputa prima mansa a "dublelor" cu Betis Sevilla, respectiv Hamburg, programate la mijlocul saptamanii viitoare. Totodata, decizia lui Mitica este si pe placul selectionerului Victor Piturca, cel care a insistat pe condensarea returului astfel incat campionatul sa se incheie in jurul datei de 20 mai, pentru a da posibilitatea Nationalei sa mai antameze ceva jocuri de pregatire impotriva echipelor care se vor afla pe ultima suta de metri a pregatirii pentru Campionatul Mondial, care incepe pe 9 iunie in Germania. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.