Sindicatul "Metalurgistul" si conducerea SC Tenaris Silcotub SA Zalau au semnat Contractul Colectiv de Munca. Dupa mai multe runde de negocieri intre liderii de sindicat si conducerea societatii si ca urmare a intalnirilor initiate de prefectul judet
Sindicatul "Metalurgistul" si conducerea SC Tenaris Silcotub SA Zalau au semnat Contractul Colectiv de Munca. Dupa mai multe runde de negocieri intre liderii de sindicat si conducerea societatii si ca urmare a intalnirilor initiate de prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, s-a semnat Contractul colectiv de munca si, implicit, sindicatul a anulat declansarea grevei generale pe perioada nelimitata. Astfel, principala problema aparuta in cadrul negocierilor privind plata orelor lucrate in zilele de sambata si duminica a fost rezolvata, patronatul oferind un spor salarial de 35% in astfel de situatii.
"Ma bucur ca cele doua parti care au fost implicate in conflictul de munca de la Silcotub au ajuns la un numitor comun si a fost semnat Contractul colectiv de munca.
Institutia prefectului s-a implicat in aceasta situatie in calitate de mediator, demonstrandu-se inca o data ca doar printr-un dialog deschis se poate ajunge la o solutie viabila, corecta si benefica pentru ambele parti, care sa asigure continuarea activitatii intr-o atmosfera de respect reciproc, lipsita de tensiuni", a declarat prefectul Salajului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.