Ziua agitata de luni a clubului Dinamo s-a incheiat tarziu in noapte cu o surpriza pe banca tehnica a echipei: Ion Marin. Acesta a fost sunat in cursul dupa-amiezii si i s-a propus postul pe care Cornel Dinu l-a refuzat. Sub contract cu FC Bihor, din
Ziua agitata de luni a clubului Dinamo s-a incheiat tarziu in noapte cu o surpriza pe banca tehnica a echipei: Ion Marin. Acesta a fost sunat in cursul dupa-amiezii si i s-a propus postul pe care Cornel Dinu l-a refuzat. Sub contract cu FC Bihor, din Divizia B, "Sapaliga" a acceptat oferta de a conduce "cainii" pana in vara, iar ieri a condus deja antrenamentul de dimineata, care a avut loc la Saftica. "M-am inteles, dar inca nu am semnat nimic. Urmeaza sa vedem de maine incolo ce facem. Sunt constient la ce munca ma inham, dar ce mai e usor in ziua de azi? Noi, dinamovistii, stim sa strangem randurile atunci cand vine momentul. Vom face tot posibilul sa indeplinim obiectivul, castigarea titlului, pentru ca suntem echipa care stie ce inseamna sa fim campioni. Ma avantajeaza faptul ca raman in Bucuresti, deoarece am probleme cu fiica mea si sper sa gasesc intelegere la Oradea", a declarat Ion Marin. Numirea sa vine dupa demisia lui Esteban Vigo, spaniolul care a preluat echipa in luna ianuarie, dar a renuntat inainte de inceperea returului, din solidaritate cu Ioan Becali, presedintele demis al clubului din Stefan cel Mare. "Sapaliga" va fi supervizat de Cornel Dinu, administratorul delegat al gruparii, care luni parea instalat el insusi ca principal. In cele din urma, "Procurorul" a refuzat functia, nedorind sa fie "mantaua de vreme rea" a lui Dinamo, acceptand totusi sa fie director tehnic peste Marin. Cei doi au mai colaborat in "Groapa" in sezonul 2001/2002, cand Dinamo a castigat titlul. "Sapaliga" a fost o parte a sezonului sef pe banca tehnica, dar spre finalul campionatului Dinu a coborat si el in iarba din cauza rezultatelor modeste, iar anul fotbalistic s-a incheiat cu pierderea Cupei Romaniei in fata Rapidului. Ion Marin a explicat cum va decurge colaborarea dintre el si Dinu in conditiile in care mai sunt trei zile pana la inceperea campionatului. "Avem o pozitie ingrata. Sper ca prin valoarea individuala a jucatorilor sa ne fie mai usor. In doar trei zile pana la meciul cu Otelul nu poti sa pui lucrurile la punct, daca nu ai o colaborare foarte buna cu jucatorii. Voi discuta mult cu Cornel Dinu daca se impune un nou sistem de joc, pentru ca dansul a fost aproape de echipa in perioada de pregatire. Practic, nu este unul care conduce. Ne vom pune amandoi de acord, tocmai pentru a gasi solutii", a declarat "Sapaliga". Surse din cadrul clubului sustin ca lui Ion Marin i s-a propus un contract valabil pana la finalul sezonului, deoarece oficialii dinamovisti urmaresc ca, din vara, la conducerea tehnica a echipei sa fie readus Ioan Andone, demis de catre Ioan Becali la sfarsitul anului trecut. Ion Marin nu a mai condus o divizionara A din 2002, dupa ce a plecat de la Dinamo el semnand cu FC Oradea, apoi cu Universitatea Cluj si din nou cu FC Bihor, toate echipe din esalonul secund. Marin il va avea ca secund pe Marco Onetto si ca antrenori cu portarii pe Florin Tene.
Buduru: "Mi s-a propus revenirea la Dinamo"
Conducerea dinamovista s-a miscat repede si in privinta numirii unui inlocuitor pentru presedintele executiv Ioan Becali, care isi va incheia socotelile cu clubul in urmatoarele zile, cand va pierde si functia de conducere, dar si calitatea de actionar. Sefii "cainilor" ar dori si pe acest post tot un "fost", pe Petre Buduru, care acum este conducator in Divizia B, la Astra. "Am fost aseara (n.r. - luni) sa discut o problema legata de transferul lui Dennis Serban si am ajuns la alte discutii, unde mi s-a propus revenirea la Dinamo. Nu s-a pus problema sa devin presedinte sau administrator, a fost doar o discutie de principiu", a confirmat Buduru negocierile. Conform unor surse din club, Buduru ar fi dispus sa revina in Stefan cel Mare dupa zece ani, insa el a cerut clarificarea disputelor dintre actionari, stiut fiind faptul ca trei dintre cei opt care s-au asociat in vara anului trecut pentru a transforma clubul in SA, Ioan Becali, Vasile Turcu sI Florin Savulescu, sunt pe picior de plecare. "Este adevarat ca am spus ca pentru binele lui Dinamo este nevoie de lamurirea neintelegerilor dintre actionari", a spus Buduru. Fostul presedinte al lui Dinamo, care a parasit gruparea alb-rosie in 1997, in urma afacerii "Tigareta", din cauza careia a si fost incarcerat pentru doi ani, a lasat sa se inteleaga ca i-ar fi greu sa se desparta de actualul sau club. "Toata lumea uita ca eu sunt angajat la Astra. Nu e chiar asa usor sa las un om (n.r. - patronul echipei Astra Ploiesti, omul de afaceri Ioan Niculae) care m-a ajutat cand mi-a fost mai greu. Trebuie sa primesc si acordul dansului", a precizat seful executiv de la Astra Ploiesti.
Buduru a cerut dinamovistilor timp de gandire pana la sfarsitul acestei saptamani, cand actualul sau patron revine in tara. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.