Judecatorul Danut Cornoiu, unul dintre magistratii cercetati de Consiliul Superior al Magistraturii in cazul casei parintilor ministrului Justitiei, Monica Macovei, a sustinut, ieri, in fata membrilor CSM ca nu i se poate imputa faptul ca ar fi inter
Judecatorul Danut Cornoiu, unul dintre magistratii cercetati de Consiliul Superior al Magistraturii in cazul casei parintilor ministrului Justitiei, Monica Macovei, a sustinut, ieri, in fata membrilor CSM ca nu i se poate imputa faptul ca ar fi intervenit in schimbarea completului de judecata care a solutionat dosarul. Totodata, Cornoiu, care este seful Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a afirmat ca judecatoarea Luana Stancu ar fi avut un interes in solutionarea dosarului privind imobilul in cauza. Cornoiu a adaugat ca, la un moment dat, grefiera Camelia Coman i-ar fi comunicat faptul ca judecatoarea Stancu s-ar fi interesat de dosarul 10.341/2004, aflat la completul 1 al sectiei. Luana Stancu facea parte din completul 2 al aceleiasi sectii, constituit ca urmare a unei ordonante guvernamentale care impunea rezolvarea mai repede a dosarelor inregistrate la Inalta Curte de Casatie si Justitie in 2004.
Magistratul Stancu a ales pensionarea
Decizia guvernamentala a survenit inregistrarii a aproximativ 20 de mii de dosare civile la instanta suprema din cauza modificarilor legislative care impuneau ca toate recursurile sa se judece la instanta suprema. Luana Stancu a solicitat, recent, CSM sa i se admita cererea de pensionare, solicitare care a fost admisa. Sectia de judecatori a CSM a decis, ieri, ca Luana Stancu sa fie citata la termenul din 28 aprilie, cand vor fi audiati si judecatorii instantei supreme Florin Costiniu, Vasile Culcea, Margareta Ionescu si grefierii Camelia Coman si Virginia Ezer. La sfarsitul lunii noiembrie 2005, DNA a declansat verificari sub aspectul comiterii vreunei infractiuni prevazute de Legea 78/2000 privind fapte de coruptie, legat de modul in care parintii ministrului Justitiei au obtinut apartamentul in care locuiesc, intr-un imobil din sectorul 2 al Capitalei. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.