Alberto Zaccheroni a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa la Casa Fotbalului, ca fotbalul romanesc este mai tehnic decat cel italian. "Aveti un fotbal mai tehnic ca al nostru, fiind si noi latini avem si noi jucatori tehnici, dar si mult
Alberto Zaccheroni a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa la Casa Fotbalului, ca fotbalul romanesc este mai tehnic decat cel italian. "Aveti un fotbal mai tehnic ca al nostru, fiind si noi latini avem si noi jucatori tehnici, dar si multa cultura tactica", a spus Zaccheroni, care a participat la o consfatuire organizata de Comisia Tehnica si Scoala Federala de Antrenori din cadrul FRF, cu antrenorii din Diviziile A si B, posesori de licenta Pro si licenta A. Zacheroni a prezentat o tema in care a rezumat experienta acumulata in fotbalul italian. Intrebat daca Serie A este un campionat restrictiv pentru antrenorii straini, Zaccheroni a raspuns: "Antrenorii au venit dupa ce un tehnician strain, Sven Goran Eriksson, a obtinut succese. Cei care au venit imediat dupa el au avut noroc. Acum nu mai avem antrenori straini. Nu au avut noroc tehnicieni precum Hector Cuper sau Fatih Terim". "Zac" a precizat ca Mircea Lucescu a facut treaba buna in Italia. "Cand eram la Inter, vorbind cu Massimo Moratti (n.r. - patronul gruparii milaneze), mi-a spus ca antrenorul pe care il stima cel mai mult era Mircea Lucescu", a spus Zaccheroni. Italianului i-au placut evolutiile lui Cosmin Contra. "Romania a avut mereu talente, ambitiile jucatorilor romani sunt de a juca in tarile cele mai bogate, iar echipele romanesti sunt sanctionate prin plecarea talentelor. In Italia, Mutu joaca foarte bine, Chivu la fel, anul trecut a fost Zicu. Am amintiri placute si despre Contra, desi a jucat mai putin", a mai spus Zaccheroni, care a facut referire si la Steaua, din perioada in care a fost antrenata de Walter Zenga: "In Italia am fost surprinsi ca echipa pregatita de Zenga mergea foarte bine, cu toate ca Zenga nu are o mare experienta ca antrenor in Italia. Daca am urmarit mai mult campionatul romanesc atunci era si pentru ca Zenga antrena aici. In Italia un antrenor este schimbat imediat ce nu mai obtine rezultate". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.