Ieri a fost din nou sedinta la Dinamo. Nicolae Badea (foto), Ioan Becali, Gigi Netoiu, Vasile Turcu si Ioan Becali, ultimul in calitate de presedinte executiv demisionar si de actionar pentru doar cateva zile, s-au intalnit pentru a discuta viitorul
Ieri a fost din nou sedinta la Dinamo. Nicolae Badea (foto), Ioan Becali, Gigi Netoiu, Vasile Turcu si Ioan Becali, ultimul in calitate de presedinte executiv demisionar si de actionar pentru doar cateva zile, s-au intalnit pentru a discuta viitorul echipei. Dupa doar o ora de sedinta, Esteban Vigo a iesit si a anuntat ca si-a dat demisia. Refuzand sa raspunda intrebarilor presei, spaniolul s-a multumit sa faca o scurta declaratie: "Este normal sa plec cu omul care m-a adus. Nu regret decizia luata, care este definitiva. Ioan Becali este o persoana care merita tot respectul, care mi-a dat incredere, iar daca el nu mai este la club, este normal ca si eu sa plec". Acesta, care va parasi "Groapa" impreuna cu "secundul" Urban Ortega, a mai precizat ca este deziluzionat de faptul ca a pregatit doar doua luni echipa, fara a avea posibilitatea de a disputa macar un meci oficial. "Sunt anumite persoane care nu m-au lasat sa muncesc asa cum am vrut eu. Sunt dezamagit, pentru ca nu este o decizie placuta pentru mine. Aici in Romania, prietenia nu se respecta. Sunt din alta tara, am alta mentalitate", a spus Vigo. Peste inca o ora, sedinta s-a incheiat, iar la iesire parerile despre plecarea cuplului de antrenori spanioli erau impartite. "Nu este un capat de tara ca a plecat Vigo. Dinamo are destui antrenori capabili sa poata castiga titlul. Dinamo nu sta nici in mine, nici in Ioan Becali, nici in Nicolae Badea. Indiferent ce va fi, Dinamo merge inainte", a declarat Gigi Netoiu, cel care a fortat indepartarea lui Ioan Becali dintre actionarii lui Dinamo. De altfel, "Comandantul" a anuntat ca se fac toate eforturile pentru ca fostul impresar sa-si primeasca banii, aproximativ un milion de dolari, in cel mai scurt timp.
Becali asteapta banii
Ioan Becali a declarat ieri la iesirea de la sedinta ca le-a cerut antrenorilor spanioli sa nu tina cont de situatia sa la club. "Vigo si Ortega au avut sustinerea actionarilor de la Dinamo. Ei si-au spus punctul de vedere si-mi pare rau ca i-am provocat prin discutii mai dure. I-am rugat sa delimiteze problema mea de problema lor. Le-am spus ca daca au <<oua>> sa ramana, dar au fost de neinduplecat", a declarat Becali. Fostul impresar a declarat ca va ramane in functia de presedinte executiv al clubului din soseaua Stefan cel Mare pana cand i se vor returna banii investiti. "Voi mai fi aici pana se vor rezolva problemele cu banii. Cand voi pleca, ii voi invita pe toti cei cu care am lucrat la o masa pentru ca si asa sunt trist cand ies din birou si ii vad pe toti ca plang, pe la contabilitate, pe la marketing", a spus Becali. Acesta a comentat sI renuntarea sa. "Plecarea mea nu o iau ca pe un esec, ci ca pe o linistire sufleteasca. Azi (n.r. luni) s-a insistat si din alte parti sa raman, chiar si din cei prezenti (n.r. Nicolae Badea, Gigi Netoiu si Vasile Turcu). Sunt un luptator, dar si un luptator ajunge la un final de putere, de muschi", a precizat Becali. El a avut cateva vorbe sI pentru Cornel Dinu, noul tehnician al lui Dinamo. "Dinu este solutia de moment. Problema lui Dinu este ca, daca ar fi fost carpa lui Dinamo, era ok. Daca este carpa altor persoane, atunci nu e ok", a comentat Ioan Becali.
Badea: "Suntem in criza de timp"
Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie al lui FC Dinamo, era dezamagit ca spaniolii au lasat echipa cu doar o saptamana inainte de inceperea returului. "Ne-au comunicat decizia irevocabila, luata inca de duminica, de a nu mai continua cu Dinamo. Nu stiu in ce conditii si in ce context, insa regret hotararea lor, cu doar o saptamana inainte de inceperea campionatului", a declarat Badea. Acesta a precizat ca a incercat sa-i asigure pe Vigo si pe Ortega ca nimic nu se va schimba in relatia conducere-banca tehnica. "Din pacate, surprinzator pentru mine, ne-au transmis ca au venit in Romania pentru Becali si ca pleaca si ei daca pleaca Becali. Regret ca, venind dintr-un fotbal profesionist, dintr-o tara unde intelegerile contractuale se duc la bun sfarsit, ei au luat aceasta decizie. Sunt convins ca puteau realiza obiectivele pe care noi le-am fixat", a spus Badea. "Suntem pusi intr-o situatie dificila, dar ne vom consulta cu Dinu, care va primi si atributiile de director tehnic. Suntem in criza de timp. Demisia lui Vigo ne afecteaza astazi, dar sper sa nu ne afecteze pe parcursul campionatului", a concluzionat Badea. Boss-ul din "Groapa" s-a referit si la relatiile dintre Dinamo si Ioan Becali, anuntand ca i-a inmanat acestuia din urma conventia de incetare a raporturilor de munca. "Ioan Becali a primit toate documentele privind restituirea contributiei financiare a dansului la Dinamo. Urmeaza sa le studieze si sper ca, in cursul zilei de luni (n.r. ieri), actele sa fie semnate", a spus Badea. Presedintele dinamovist intentiona sa poarte tot ieri o discutie cu Vasile Turcu, un alt actionar decis sa plece de la Dinamo, pe care sa-l convinga de oportunitatea de a continua in Stefan cel Mare. (B.G.)
Duru: "Dinamo incalca legea"
Viorel Duru, directorul Departamentului Licente din cadrul FRF, a declarat ieri ca, in cazul in care se confirma declaratiile lui Ioan Becali, potrivit carora jucatorii lui Dinamo sunt detinuti in coproprietate de club si de societati comerciale, "cainii rosii" incalca Legea Sportului si Regulamentul de Organizare a Activitatii Fobalistice. Duru a explicat ca, potrivit prevederilor acestor acte normative, jucatorii trebuie sa apartina numai structurilor sportive. "Clubul Dinamo incalca atat Legea Sportului, cat si ROAF daca detine jucatori in copropietate cu societati comerciale, iar aceste intelegeri devin nule si se sanctioneaza", a spus Duru.
In schimb, Adrian Ionescu, membru in Comisia pentru Statutul Jucatorului (CSJ) din cadrul FRF, a declarat tot ieri, pentru Mediafax, ca acordurile care se incheie intre cluburi si diferitele societati comerciale, privind detinerea in coproprietate a unui jucator, nu privesc CSJ. "La noi nu apare nici un jucator ca fiind detinut de club in coproprietate cu alte societati. Relatiile care se stabilesc intre club si federatie sunt doar cu membrii afiliati. Celelalte acorduri de la notariat nu ne privesc, ele sunt problemele financiare ale clubului Dinamo", a afirmat Ionescu, care a precizat ca CSJ nu are nici un motiv sa se sesizeze ca urmare a declaratiilor lui Ioan Becali. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.