Statui cantarind pana la cinci tone, despre care se crede ca l-ar infatisa pe unul dintre cei mai mari faraoni egipteni, Ramses al II-lea, au fost gasite la nord-est de Cairo, a anuntat Consiliul Suprem pentru Antichitati din Egipt, transmite Reuters
Statui cantarind pana la cinci tone, despre care se crede ca l-ar infatisa pe unul dintre cei mai mari faraoni egipteni, Ramses al II-lea, au fost gasite la nord-est de Cairo, a anuntat Consiliul Suprem pentru Antichitati din Egipt, transmite Reuters, citat de Mediafax. Ramses al II-lea a condus Egiptul intre 1304 si 1237 i.H. si a domnit intr-o era de mare expansiune militara. El si-a ridicat statui pe intreg teritoriul Egiptului. Despre Ramses al II-lea se presupune ca ar fi fost faraonul pomenit in Biblie, cand se vorbeste despre Moise. "Au fost descoperite multe parti ale unor statui din granit rosu, prezentand trasaturi apropiate cu cele ale lui Ramses al II-lea. Statuile, care au nevoie de restaurari, cantaresc intre patru si cinci tone", se arata in comunicatul Consiliului. Descoperirea a fost facuta intr-un templu inchinat Soarelui, la nord-est de Cairo, in anticul Heliopolis. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.