Cu o singura abtinere, a unui deputat independent (Daniel Ionescu), Ordonanta prin care se infiinteaza DNA a fost adoptata ieri de Camera Deputatilor. Proiectul a intrat pentru a doua oara in dezbaterea Parlamentului, dupa ce a fost retrimis spre exa
Cu o singura abtinere, a unui deputat independent (Daniel Ionescu), Ordonanta prin care se infiinteaza DNA a fost adoptata ieri de Camera Deputatilor. Proiectul a intrat pentru a doua oara in dezbaterea Parlamentului, dupa ce a fost retrimis spre examinare de presedintele Basescu. Singura modificare operata de parlamentari si convenita la consultarile de la Cotroceni a fost schimbarea statutului de ordonator principal de credite in ordonator secundar, lucru care face imposibila gestionarea proprie a bugetului. In acest fel, bugetul DNA va fi administrat de catre Parchetul General, in cadrul caruia functioneaza ca departament. Ministrul Justitei Monica Macovei a fost de acord cu aceasta amendare, apreciind ca nu se modifica pe fond legea. Ea a admis insa, cu regret, ca banii Comisiei Europene destinati exclusiv luptei impotriva coruptiei vor intra in bugetul Parchetului General. Ordonanta DNA modificata ieri pastreaza insa modalitatea de numire a procurorului sef al DNA, la propunerea ministrului si nu a CSM asa cum doreste PSD. Toti parlamentarii care s-au perindat pe la microfonul Camerei Deputatilor, Titus Corlatean (PSD), Sergiu Andon (PC), Mihai Ungureanu (PNL) si Augustin Zegrean (PD) au promis sustinere pentru adoptarea Ordonantei. Cu toate astea, reprezentantul PSD a amintit ca partidul sau nu renunta la depunerea unui alt proiect de lege pentru desemnarea sefului DNA de catre CSM si nu de catre ministru. Deputatul PC, Sergiu Andon - presedinte al Comisiei juridice - a vorbit si el de faptul ca este preocupat de numarul mare de Ordonante de urgenta care uneori incalca constitutionalitatea legiferarii. Ordonanta va fi trimisa Senatului acolo unde in urma cu doua saptamani a fost respinsa prin votul PSD si PRM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.