Maine, 1 martie, la ora 13.00, are loc la Teatrul LUNI de la Green Hours lansarea primului volum de autor al dramaturgului Peca Stefan. "Ziua fututa a lui Nils", care preia titlul celei mai controversate piese a lui Peca, nominalizata la editia din 2
Maine, 1 martie, la ora 13.00, are loc la Teatrul LUNI de la Green Hours lansarea primului volum de autor al dramaturgului Peca Stefan. "Ziua fututa a lui Nils", care preia titlul celei mai controversate piese a lui Peca, nominalizata la editia din 2002 a concursului "dramAcum", contine trei texte de teatru scrise intre 2002-2003: "Ziua fututa a lui Nils", "Andreea/Andreea" si "I Hate Helen", si a fost publicata de Editura Teatrul Imposibil din Cluj, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Cultelor.
Peca Stefan (23 de ani) a fost in 2005 rezident al Royal Court, Londra, si a obtinut recent premiul Best play - Relationship Drama la London Fringe Report Awards 2006, pentru "The Sunshine Play". Este, de asemenea, autorul pieselor "New York (Fuckin' City)", "The Sunshine Play", "Showdown" (toate montate la Teatrul LUNI de la Green Hours), "Romania 21" (in pregatire la Teatrul National din Timisoara), "Punami" (castigatoare a "dramAcum" 2002, in pregatire la Teatrul Bulandra), "o statie" (in pregatire la Teatrul de Comedie).
"Ziua fututa a lui Nils" va fi tradusa, in curand, in germana, portugheza, franceza si ungara si va participa la Bienala Noii Dramaturgii de la Wiesbaden, Germania, de anul acesta.
La lansarea de miercuri, avertizeaza organizatorii, nu se vor distribui exemplare gratuite ale cartii. Cei care isi doresc "Ziua fututa a lui Nils" o pot achizitiona de la Green Hours sau din librariile Humanitas, la pretul de 18 RON (180.000 lei vechi). Lansarea va fi urmata de un spectacol lectura cu scene din textele publicate. (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.