Unul dintre cele mai importante grupuri din Turcia, Sabanci Holding, care activeaza in domeniul industriei cimentului, intentioneaza sa isi deschida o fabrica in Romania, potrivit editiei on line a cotidianului turc Zaman. Sursa citata mentioneaza c
Unul dintre cele mai importante grupuri din Turcia, Sabanci Holding, care activeaza in domeniul industriei cimentului, intentioneaza sa isi deschida o fabrica in Romania, potrivit editiei on line a cotidianului turc Zaman. Sursa citata mentioneaza ca firma va efectua o serie de studii pentru identifica oportunitati de investitii in Romania. Cimsa, divizia de ciment a grupului, are fabrici in Spania, Germania si Orientul Mijlociu. Cimsa detine facilitati si in portul Gazimaguza /Famagusta/ din Republica Turca a Ciprului de Nord si intentioneaza sa-si modernizeze facilitatile din Mersin si Kayseri, din Turcia, pentru circa 35 de milioane de dolari. Directorul companiei, Yilmaz Kulcu, a precizat ca societatea detine o cota importanta pe piata cimentului din Turcia. Principalii producatori de ciment de pe piata romaneasca sunt Lafarge (Franta), Holcim (Elvetia) si Carpatcement (Germania). (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.