Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, doreste ca PD, PPCD si PNG sa infiinteze polul crestin-democrat din Romania, dar in termenii dictati de el. Becali vrea sa fie seful polului si a anuntat "becalizarea" Romaniei. "Daca aranjez smecheria asta c
Latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, doreste ca PD, PPCD si PNG sa infiinteze polul crestin-democrat din Romania, dar in termenii dictati de el. Becali vrea sa fie seful polului si a anuntat "becalizarea" Romaniei. "Daca aranjez smecheria asta cu cu Basescu, in termenii mei, facem polul! Eu cu Basescu vorbesc, ca el are putere in PD, nu discut cu Emil Boc. In PD nu misca nimeni fara Basescu. Ce, Boc poate sa fie seful meu vreodata? Mai bine ma spanzur!", a tunat Razboinicul Luminii. Becali se si vede deja in functia de presedinte al PPCD (PNTCD): "In proportie de 90% eu sunt presedintele PNTCD. Asta vrea poporul roman. Lumea ma vrea in fruntea acestui partid istoric. Ce pot face altii cand poporul roman ma vrea acolo?". Becali a marturisit ca a vorbit despre pol si cu taranistul Victor Ciorbea, dar a recunoscut ca discutiile au ramas in coada de peste. De dragul taranistilor, patronul echipei Steaua este gata sa cumpere puscaria politica de la Ramnicul Sarat pe care vrea sa o transforme intr-un muzeu al Gulagului comunist. "Trei puscarii le cumpar, nu una", s-a laudat Becali. ZIUA publica un interviu in care Razboinicul Luminii povesteste cum ar vrea el sa resusciteze crestin-democratia din Romania. (Razvan GHEORGHE)
Ati anuntat ca vreti sa construiti un pol crestin- democrat. Cum vreti sa faceti acest lucru?
Eu, cand am intrat in politica, chiar pentru asta am intrat, pentru a crea Polul Crestin Democrat. Pentru ca eu am zis ca e inadmisibil ca poporul roman, care este 90% crestin ortodox sa nu aiba un partid crestin-democrat reprezentat in Parlament. Pentru ca parerea mea este ca poporul roman n-a fost niciodata de stanga(...)Eu vreau sa creez polul asta de dreapta in Romania, mai ales cu intrarea in Uniunea Europeana... conteaza foarte mult... pentru ca dreapta romaneasca presupune pastrarea traditiei romanesti, pastrarea religiei, care reprezinta poporul roman de sute de ani... care o mostenim de la stramosii nostri... si asta vreau sa fac (...) Eu vreau sa fac o dreapta curata, autentica, romaneasca. Eu vreau un capitalism crestinesc, cu invataturile lui Hristos. Daca ai o haina, doua haine... una i-o dai aproapelui tau si atunci rezolvi si problema sociala, rezolvi si social-democratia. Daca e s-o luam asa... parerea mea este... ca in crestin-democratie se include si liberalismul, si socialismul. Nu credeti asta? Eu asa cred. Pentru ca protectia sociala si ajutorul social il creezi prin doctrina crestina, prin invataturile lui Hristos, adica il ajuti pe aproapele tau, iar liberalismul, mai mult ca Hristos, liberal n-a fost nimeni.
Cand intentionati sa demarati proiectul acesta?
Din punctul meu de vedere, eu am demarat proiectul asta. Eu am dat un semnal chiar de acum un an si ceva cand am zis ca vreau sa creez forta crestin-democrata si atunci am facut apel la toate fortele de dreapta din Romania. Acum... mie nu-mi place sa plang la mormant strain. Eu am un partid, Noua Generatie, care asta va face. Care deja e pe un drum bun, ascendent. E si un moment optim. Acum Dumnezeu stie, cand o vrea sa se creeze dreapta asta.
Eu nu sunt cersetor
Aveti negocieri? Cu partide mai mari sau mici?
Eu n-am sange de cersetor. Eu nu sunt cersetor. Eu am mai discutat cu ei, dar mie nu-mi place sa plang la mormant strain. Adica, ce? Sa ma duc sa plang la PNTCD sau ce? In momentul in care isi vor da seama si isi vor spala lucrurile acolo in familie si cand vor lua o hotarare ca vor sa facem ceva impreuna, atuncea bineinteles ca vom intra la negocieri. Pana atunci, Dumnezeu sa ma ierte, n-am ce sa fac. Ce pot sa fac?... Eu vreau sa dau viata mea, forta mea, sangele meu, banii mei ca sa construiesc un gard spiritual in jurul Romaniei. Si gardul asta spiritual este politica crestin-democrata. Mai ales ca intram in Uniunea Europeana. Nu stim la ce sa ne asteptam. Mai ales ca se vorbeste deja... ca istoria a avansat asa de tare ca spun... oamenii... analistii... marii analisti si istorici spun: "domne', e deja o lume bolnava. Nu stim incotro ne indreptam". Deci, ce zic eu: sfarsitul e aproape. Si atunci, daca sfarsitul e aproape ce trebuie sa ne intereseze cel mai mult: credinta, politica spirituala.
Dar aveti oameni? Nu trebuie sa promovati si alte personalitati in partid, in afara de dumneavoastra?
Nu sunt oameni cunoscuti, dar sunt de buna credinta. O sa-i vedeti. Uite, Pavelescu, eu consider ca e cu mine. Milut, am vorbit cu el si a zis ca daca nu-si va regla problemele cu PNTCD-ul, va veni alaturi de mine. Am vorbit si cu Boureanu si i-am zis daca nu vrea sa vina cu mine si mi-a zis: "Domnu' Becali, eu nu pot sa las partidul asta lui Tariceanu, ca nu l-a facut Tariceanu". Si i-am zis: "Bai, baiatule, m-am bucurat mai mult de ce mi-ai spus decat daca mi-am fi zis ca vii maine la PNG. Du-te si lupta pentru partidul tau!".
Cu Ioan Talpes ati vorbit despre acest proiect?
Am vorbit cu el ca sa vad ce vrea si era in avion, pleca spre Germania. Si a zis ca peste zece zile cand se intoarce stam sa vorbim. Eu voiam sa vad ce vrea. In constructia asta poate sa vina oricine. Eu nu vreau moartea pacatosului, eu vreau indreptarea lui. Dar sa spuna, ba, de azi, pune mana pe Biblie aici pentru Romania. S-o puna in fata. Si membrii marcanti care or sa vina, direct in altar o sa-i duc, sa puna mana pe Biblie. Daca are ganduri necurate, se imbolnaveste in 40 de zile, dau toate bolile pe el. Ca nu te poti juca cu Romania si cu neamul romanesc. (...) Am avut multe piedici. M-am luptat cu multa lume. Venea ingerul diavolului si spunea: "Lasa, ba, nu vezi cate belele ai?", ca lui nu-i convine forta crestina in Romania. Si venea ingerul ala bun si spunea: "Da-i drumul inainte!" Ma uitam la Iisus Hristos, la mine pe cruce, la mine in dormitor. Si spuneam: sufar si dau drumu' inainte... Eu trebuie sa conduc dreapta, ca sa poata sa fie dreapta curata autentica.
Eu daca plec, plec la tovarasie curata cu Basescu
Despre Basescu ce parere aveti? El este un lider curat?
Eu cred ca da, pentru ca a demonstrat-o. Faptele lui demonstreaza ca e.
O sa-l sustineti la alegerile prezidentiale din 2009?
Daca merge pe linia asta, il voi sustine. Dar e posibil, daca stau mai bine decat el in sondaje sa-i spun: "Stai, ma Traiane, stai, ma, putin, mai bine candidez eu decat tu. Dar asta trebuie s-o spuna el. Ce, ii spun eu? Eu daca plec, plec la tovarasie curata cu el. Si el o sa spuna... "Ba, Gigi, mai bine candideaza tu"... si ma sustine el. Spunea Vadim ca pe mine ma pune Basescu. Pai poate sa-mi dea mie cineva ordine? Doar Dumnezeu, neamul romanesc si inima mea. Cum acum primesc ordin intr-un spirit romanesc, sa-l sustin pe Basescu. E tot o chestie divina.
Cum va intelegeti cu presedintele Basescu?
Stai cu el ca si cum n-ai nici o problema ca e presedinte. Stai cu el, vorbesti cu el, e foarte cald, cu bun simt, sentimental. El nici nu mai tine cont ca e presedinte. Eu tin o distanta de presedinte, ca asa imi spune inima: "Ba, e presedintele tarii tale". El tot timpul vrea sa sara bariera, dar eu tin bariera, poa' sa zica el ce vrea.
Ati anuntat ca, atunci cand veti face Congresul Extraordinar al PNG, veti anunta o "ploaie de stele". Cand veti face Congresul si pe cine o sa aduceti?
O sa aduc zeci de avocati, oameni cu studii, oameni pregatiti, de finante, oameni de afaceri. Si vreau sa fac o selectie. Si vreau sa vad si pasii PNT-ului. Ca e posibil, daca ma inteleg cu ei, sa fac un congres comun. Un Congres colateral cum ar veni, in doua sali diferite si in care sa facem Unirea. E posibil si asta. Dar nu se pune problema decat intr-un singur fel: eu conducator.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.