O plangere potrivit careia Dan Brown, autorul celebrului roman "Codul lui da Vinci", a copiat anumite idei dintr-o alta carte, va fi judecata de Inalta Curte din Londra, incepand de ieri, transmite BBC News Online. Michael Baigent si Richard Leigh pr
O plangere potrivit careia Dan Brown, autorul celebrului roman "Codul lui da Vinci", a copiat anumite idei dintr-o alta carte, va fi judecata de Inalta Curte din Londra, incepand de ieri, transmite BBC News Online. Michael Baigent si Richard Leigh pretind ca Dan Brown a furat ideea ca Iisus ar fi avut un copil din cartea lor "The Holy Blood and the Holy Grail", publicata in 1982. Cei doi scriitori dau in judecata casa de editura Random House care a publicat atat romanul lor cat si pe cel al lui Dan Brown. "Codul lui Da Vinci" a fost numita cartea anului la British Book Awards si a fost vanduta in peste 30 de milioane de exemplare, in 40 de limbi. Romanul a fost adaptat pentru un film in care vor aparea Tom Hanks, Audrey Tautou si Ian McKellen, care ar trebui sa aiba premiera in luna mai, la Festivalul de la Cannes. "The Holy Blood and the Holy Grail", lucrarea non-fictionala a lui Baigent si a lui Leigh, a fost tot un best-seller, la vremea publicarii ei. Cei doi scriitori sustin ca romanul lui Brown exploreaza o idee similara cu a lor si constituie "furt de proprietate intelectuala". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.