Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pentru a doua oara, ieri, dupa o dezbatere de mai bine de patru ore, judecarea propunerii procurorilor de arestare a omului de afaceri Ovidiu Tender, la cererea aparatorilor acestuia. Avocatul Mariana Stef
Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pentru a doua oara, ieri, dupa o dezbatere de mai bine de patru ore, judecarea propunerii procurorilor de arestare a omului de afaceri Ovidiu Tender, la cererea aparatorilor acestuia. Avocatul Mariana Stefan a declarat ca in cadrul dezbaterii, care a inceput in jurul orei 14.00 si s-a incheiat la ora 18.00, nu au fost discutate chestiuni referitoare la propunerea de arestare facuta de procurori. Aceasta a mentionat ca singurele chestiuni supuse dezbaterii au fost exceptia ridicata de procurorii Parchetului General si audierea unui CD pe care era inregistrata o conversatie intre o persoana si expertul Cristian Bejenariu, pe care Parchetul instantei supreme sustine ca Tender ar fi incercat sa-l influenteze in efectuarea expertizei in acest dosar. Potrivit declaratiilor aparatorilor lui Tender, conversatia nu il viza pe omul de afaceri. Pe de alta parte, exceptia ridicata de procurorul de sedinta se referea la caracterul public al sedintei de judecata. Astfel, procurorii au solicitat instantei o sedinta de judecata care sa se desfasoare cu usile deschise, solicitare care, la interventia avocatilor lui Tender, a fost respinsa de magistratul Petre Rosu. Noul termen de judecata va avea loc joi. Aceasta este a doua amanare a judecarii propunerii de arestare, dupa cea dispusa de instanta in cursul zilei de sambata.
Afaceristul n-a avut destul timp
La iesirea din sala de judecata, Ovidiu Tender a declarat presei ca avocatii sai nu au avut timp sa-si pregateasca apararea, fapt confirmat si de aparatorul Mariana Stefan, care a sustinut ca ziua de duminica i-a fost insuficienta pentru a studia dosarul. Ovidiu Tender a confirmat faptul ca a fost ascultat CD-ul care continea inregistrarea conversatiei, dar a aratat ca nu el era cel care discuta cu expertul, ci un avocat care ar fi incercat sa se angajeze la el.
In acest dosar, pe langa omul de afaceri Ovidiu Tender, mai este urmarit penal si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei vechi. Potrivit Parchetului, din probele existente la dosar rezulta ca Tender si Marian Alexandru Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.