Bugetul programului de sustinere a exporturilor a crescut cu 8% in acest an fata de 2005, a declarat ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, informeaza Rompres. Ministrul Iuliu Winkler a precizat ca bugetul global al programului este de 4282
Bugetul programului de sustinere a exporturilor a crescut cu 8% in acest an fata de 2005, a declarat ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, informeaza Rompres. Ministrul Iuliu Winkler a precizat ca bugetul global al programului este de 4282 de miliarde de lei. Programul "Exportul romanesc 2006" a fost lansat la Oradea, la sfarsitul saptamanii trecute, urmand ca si in celelalte judete ale tarii sa aiba loc promovarea programului, intrucat in momentul de fata peste 60% din exportul total al Romaniei este efectuat din Bucuresti. Programul de sustinere a exporturilor este administrat de Ministerul Economiei si Comertului, dar si de alte ministere, precum cel al Agriculturii si de Agentia Nationala pentru IMM -uri. Din totalul fondurilor alocate pentru sustinerea exporturilor, circa 196 de miliarde de lei provin de la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), dar si din fondurile pe care Eximbank le are la dispozitie in acest scop, dar si alte fonduri de la bugetul statului. Potrivit Mediafax, actionarii Eximbank Romania au hotarat, la 9 februarie, majorarea capitalului social cu 651,6 milioane de lei (182,1 milioane de euro), pana la 758,76 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui anunt al institutiei. In acest sens, vor fi emise 108,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de sase lei. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a subscris actiuni in valoare de 630 milioane de lei, in timp ce SIF Oltenia a contribuit cu 21,6 milioane de lei. Ceilalti actionari, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia, nu au participat la subscriere. In urma operatiunii, AVAS si-a majorat participatia de la 87,41% la 95,37%, iar SIF Oltenia cu aproape 0,3%, pana la 3,27%. Celelalte SIF-uri si-au diminuat cota de participare la capitalul social al Eximbank Romania la sub 0,5%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.