Un barbat in varsta de 21 de ani din localitatea Cetate, unul dintre focarele de gripa aviara confirmat, a fost adus la spitalul de boli infectioase din Craiova, fiind suspect de gripa aviara. Potrivit Realitatea TV, medicii au decis sa-l trimita de
Un barbat in varsta de 21 de ani din localitatea Cetate, unul dintre focarele de gripa aviara confirmat, a fost adus la spitalul de boli infectioase din Craiova, fiind suspect de gripa aviara. Potrivit Realitatea TV, medicii au decis sa-l trimita de urgenta la Institutul Matei Bals, din Bucuresti, singura institutie din tara in care au fost amenajate saloane speciale pentru potentiali pacienti care contracteaza maladia aviara. Dan Mogos, director general al Directiei de Sanatate Publica Dolj, a declarat ca starea de sanatate a pacientului era buna ieri la pranz, insa dupa ancheta epidemiologica a aparut suspiciunea de infestare cu virusul aviar. Astfel s-a luat decizia ca tanarul sa fie trimis la Bucuresti, fiind mai mult o masura de prudenta.
La randul sau, Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Bals, a declarat ca pacientul va fi supus tuturor testelor necesare pentru a fi diagnosticat corect. Potrivit directorului Institutului, acesta este cel de-al 11-lea caz de suspiciune de gripa aviara la om in Romania, insa toate celelalte au fost infirmate. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.