Punkistii de la Sex Pistols refuza sa participe la ceremonia de includere a lor in sectiunea rock'n'roll a Hall of Fame din Statele Unite, numind aceasta institutie "urina si vin", intr-o nota scrisa de mana si publicata pe site-ul oficial al formati
Punkistii de la Sex Pistols refuza sa participe la ceremonia de includere a lor in sectiunea rock'n'roll a Hall of Fame din Statele Unite, numind aceasta institutie "urina si vin", intr-o nota scrisa de mana si publicata pe site-ul oficial al formatiei, informeaza BBC News Online. "Nu suntem maimutele voastre, nu venim, nu va dam atentie", se mai scrie in bilet. La ceremonia care se va desfasura in 13 martie, pe langa Sex Pistols au fost invitate sa participe si alte formatii, printre care Blondie, Herb Alpert si Black Sabbath.
Reactia organizatorilor fata de atitudinea celor de la Sex Pistols este subliniata de declaratia directorului executiv al expozitiei, Susan Evans: "Cei de la Sex Pistols sunt din nou acei punkisti socanti care au fost dintotdeauna si asta se cheama rock'n'roll". In mesaj, formatia declara ca membrii juriului care decide noile intrari in Hall of Fame sunt niste anonimi, dar acuza faptul ca acestia sunt "oameni din industria muzicii". Liderul formatiei Sex Pistols, Johnny Rotten, a numit la un moment dat institutia rock'n'roll-ului ca fiind "locul unde batranii rockeri merg sa moara". El a poreclit Hall of Fame "Hall of Shame" (Sala Rusinii). Printre cele mai cunoscute piese Sex Pistols se numara "Pretty Vacant" si "God Save The Queen", din anii '70. Formatia a lansat un singur album inainte de a se desparti prima oara.
S-a reunit in 1996 pentru un turneu, iar in anul 2000, a relansat hitul "God Save The Queen", pentru a coincide cu Jubileul de Aur. Aceasta actiune a fost urmata, un an mai tarziu, de un scurt turneu in Statele Unite. In sectiunea rock'n'roll a Hall of Fame din Cleveland sunt admisi muzicieni care au implinit 25 de ani de la prima inregistrare. O lista cu nominalizarile este trimisa in fiecare an unui juriu international format din aproximativ 700 de experti in rock. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.