Petrom si-a majorat capitalul social cu 64,3 milioane de lei (18,3 milioane de euro), la 5,66 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti. Operatinea a fost astabilita intr-o AGA de la sfarsitul anului tr
Petrom si-a majorat capitalul social cu 64,3 milioane de lei (18,3 milioane de euro), la 5,66 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti. Operatinea a fost astabilita intr-o AGA de la sfarsitul anului trecut si a presupus emiterea a 655,3 milioane de actiuni, din care au fost subscrise 643,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare. Aproape jumatate din titluri au revenit Ministerului Economiei si Comertului, care detine in numele statului 40,7% din capitalul Petrom, reprezentand valoarea terenurilor pentru care compania petroliera a obtinut certificate de proprietate. Restul actiunilor au fost subscrise, in numerar, de catre ceilalti actionari, pentru mentinerea cotei de participare. OMV a subscris 334,2 milioane de actiuni pentru care a platit 9,1 milioane de euro, participatia sa fiind de 51,011% din capital. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a intrat in posesia a 13,2 milioane de titluri.
Institutia financiara internationala a subscris pana la numarul maxim alocat, mentinandu-si participatia de 2,026% din capitalul Petrom. Un numar de 3924 de actionari persoane fizice si juridice au subscris 29,1 milioane de actiuni noi, in valoare totala de 2,76 milioane de lei si 40.446,96 de euro, ajungand la 6,214% din capitalul social al Petrom.
Fondurile obtinute din majorarea capitalului vor fi utilizate pentru investitii. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.