Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut cu 5% in ultima saptamana comparativ cu intervalul precedent, valoarea totala a schimburilor cifrandu-se la 217,7 milioane lei noi (RON).
Potrivit Rompres, media tranzactiilor pe sedinta a
Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut cu 5% in ultima saptamana comparativ cu intervalul precedent, valoarea totala a schimburilor cifrandu-se la 217,7 milioane lei noi (RON).
Potrivit Rompres, media tranzactiilor pe sedinta a scazut la 43,55 milioane de lei noi, apreciaza analistii societatii de brokeraj Intercapital Invest. Sectorul obligatiunilor a inregistrat tranzactii in valoare de 229.191 lei. In saptamana analizata, toti indicii pietei au suferit corectii de peste 2%, mai sever scazand indicele ce cuantifica evolutia SIF-urilor. Indicele BET a scazut cu 2,72%, scaderea titlurilor Rompetrol Rafinare Constanta, care au o pondere de 20% in cosul de calcul, afectand evolutia acestui indicator. Indicele BET-FI s-a depreciat cu 5,17%, valoarea acestuia fiind sub cea cu care indicele ainceput anul. Cel mai mult au scazut, saptamana trecuta, actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, cu un minus de 14,41%, titlurile fiind afectate puternic de anchetarea managementului, urmate de cele ale Agras, cu un minus de 13,75%, si de cele ale Rompetrol Well Service, care au pierdut 12,45%. In saptamana analizata, actiunile Rompetrol Rafinare au atins un minim al anului la 0,0896 lei, valoarea schimburilor fiind destul de insemnata.
Rafinaria a inchis saptamana la nivelul de 0,095 lei, insa in ultima sedinta au fost suspendate de la tranzactionare, in contextul in care era anunatata judecarea propunerii de arestare a presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.