Politia braziliana a lansat o vasta campanie de cercetari si perchezitii pentru a-i depista pe hotii care, profitand de animatia traditionalului Carnaval de la Rio de Janeiro, au furat patru tablouri de mari maestri (Picasso, Dali, Matisse si Monet),
Politia braziliana a lansat o vasta campanie de cercetari si perchezitii pentru a-i depista pe hotii care, profitand de animatia traditionalului Carnaval de la Rio de Janeiro, au furat patru tablouri de mari maestri (Picasso, Dali, Matisse si Monet), informeaza agentiile de presa straine, citand declaratia purtatorului de cuvant al Politiei.
Controale stricte se fac in toate porturile si aeroporturile pentru a se impiedica scoaterea celebrelor panze din tara. Interpolul a fost, de asemenea, alertat.
Sub privirile uimite ale vizitatorilor muzeului Chacara do Ceu, patru indivizi i-au anihilat pe gardieni si au desprins din ramele de pe pereti tablourile "Dans" de Pablo Picasso, "Doua balcoane" de Salvador Dali, "Gradina Luxemburgului" de Henri Matisse si o "Marina" de Claude Monet. Cel putin opt vizitatori au fost retinuti pentru scurt timp de hotii inarmati cu grenade.
Dupa ce au reusit sa fure panzele, hotii au fugit, amestecandu-se rapid in multimea care urmarea prestatia scolilor de samba in Carnavalul de pe strazile din jurul muzeului. Politia a emis ipoteza unei bande internationale specializate in furul operelor de arta, care ar fi apelat la serviciile acestei echipe, dar nu exclude nici posibilitatea unor hoti ordinari care au profitat de oportunitatea unor imprejurari intrucat atacatorii i-au jefuit si pe vizitatorii muzeului.
Responsabilii muzeului refuza sa evalueze cele patru tablouri, dar directorul sau afirma ca ele vor putea fi vandute cu greu: sunt prea cunoscute. Potrivit estimarilor presei, cele patru panze ar valora impreuna circa 50 milioane de dolari (42 milioane de euro). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.