O eventuala crestere a numarului de focare de gripa aviara in Europa ar putea avea influente negative asupra cursului euro, apreciaza dealerii americani, citati de Reuters. Acest lucru s-ar produce deoarece, apreciaza specialistii, o expunere tot mai
O eventuala crestere a numarului de focare de gripa aviara in Europa ar putea avea influente negative asupra cursului euro, apreciaza dealerii americani, citati de Reuters. Acest lucru s-ar produce deoarece, apreciaza specialistii, o expunere tot mai mare a europenilor la acest risc ar determina in paralel o scadere a interesului pentru moneda europeana. Statisticile de pe piata valutara indica faptul ca, o eventuala crestere a riscului gripei aviare s-ar putea traduce printr-o depreciere a monedei europene de la 1,1900 dolari pe unitate (cat este cotata in prezent) la 1,1360 dolari pe unitate, iar o confirmare a transmiterii virusului de la om la om ar putea determina deprecierea euro pana la atingerea aceleiasi paritati cu dolarul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.