La insistentele Guvernului de la Paris, grupul public Gaz de France a luat decizia unei fuziuni cu grupul privat franco-belgian Suez, pentru a inchide astfel orice cale de preluare a diviziei Electrabel a acestuia din urma de catre italianul Enel, in
La insistentele Guvernului de la Paris, grupul public Gaz de France a luat decizia unei fuziuni cu grupul privat franco-belgian Suez, pentru a inchide astfel orice cale de preluare a diviziei Electrabel a acestuia din urma de catre italianul Enel, informeaza presa franceza. Premierul Dominique de Villepin, deseori invinuit pentru un protectionism economic excesiv, a declarat de aceasta data ca alianta celor doua companii nu a fost precipitata de planurile Enel, ci este rodul uneor discutii incepute in urma cu multa vreme. Cu toate acestea, remarca analistii, Villepin nu a reusit sa dea detalii privind fuziunea. In urma zvonurilor, cotatia actiunilor companiei franco-belgiene Suez a crescut cu aproape 10%. O fuziune a celor doua companii ar da nastere unuia dintre cele mai puternice grupuri energetice mondiale, si primului actor mondial din sectorul gazului natural lichefiat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.