Fanfara Ciocarlia, formata din 12 lautari din satul moldovean Zece Prajini, a primit premiul pentru Europa la editia de anul acesta a BBC Radio 3 World Music Awards, transmite BBC News Online. Fanfara Ciocarlia a cantat in ultimii noua ani in aproape
Fanfara Ciocarlia, formata din 12 lautari din satul moldovean Zece Prajini, a primit premiul pentru Europa la editia de anul acesta a BBC Radio 3 World Music Awards, transmite BBC News Online. Fanfara Ciocarlia a cantat in ultimii noua ani in aproape toata lumea si si-a distribuit cu succes albumele peste hotare. Printre castigatorii din acest an ai World Music Awards se numara muzicianul britanic Nitin Sawhney, care a obtinut premiul Culture Crossing, si chitaristul Ry Cooder, care a primit premiul pentru America. Starul algerian Souad Massi si duo-ul din Mali Amadou & Mariam au obtinut trofeul pentru Africa respectiv premiul pentru albumul anului. Castigatorii vor participa la un concert in luna aprilie, care va fi transmis pe Radio 3 si BBC Four. Castigatorul premiului publicului, ales de ascultatorii Radio 3 si BBC World Service, precum si de telespectatorii BBC Four, va fi dezvaluit la concertul de la Brixton Academy, Londra. Alti castigatori la editia de acest an a premiilor sunt Konono din Congo (premiul pentru debut), Sain Zahoor din Pakistan (la categoria Asia-Pacific) si DJ Shantel din Germania (premiul Club Global). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.