Responsabilul pentru Europa al organizatiei internationale Reporters Sans Frontieres (RSF), Anabelle Arquis, a calificat drept "o eroare" arestarea, in urma cu cateva zile, a jurnalistului Marian Garleanu, corespondent de Vrancea al cotidianului Roma
Responsabilul pentru Europa al organizatiei internationale Reporters Sans Frontieres (RSF), Anabelle Arquis, a calificat drept "o eroare" arestarea, in urma cu cateva zile, a jurnalistului Marian Garleanu, corespondent de Vrancea al cotidianului Romania Libera, eliberat ulterior, relateaza Mediafax. Oficialul RSF spune ca organizatia pentru apararea drepturilor jurnalistilor va urmari atent acest dosar, pentru a preveni alte posibile abuzuri impotriva jurnalistilor.
"Jurnalistul a fost arestat pentru ca avea in posesie un CD, care era de fapt un document clasificat drept secret de catre Armata Romana. Efectiv, a fost o eroare, pentru ca un jurnalist nu poate fi arestat doar pentru ca poseda documente care privesc statul. Cu atat mai mult cu cat, in cazul jurnalistului roman, acesta s-a adresat autoritatilor romane si a anuntat personal ca detine documentul", a afirmat Anabelle Arquis.
Conferinta Schimbul de Experienta privind Libertatea de Exprimare (IFEX) desfasurata la Bruxelles in cursul acestei saptamani a aratat ca mass-media se confrunta in aceste zile "cu un numar crescand de atacuri".
Comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, a participat la lucrarile IFEX, exprimandu-se clar in favoarea protejarii libertatii de expresie. "Trebuie sa aparam libertatea de expresie. Avem nevoie de un schimb de opinii sincer, transparent, si chiar dur, care trebuie sa includa o respingere clara a violentei. Libertatea de expresie trebuie protejata mai ales atunci cand e vorba de idei care socheaza sau deranjeaza". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.