Firmele care efectueaza lucrari de infrastructura si nu respecta termenele de finalizare sau calitatea lucrarii lasa de dorit vor pierde contractele sau vor suferi penalizari, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, in urma unui
Firmele care efectueaza lucrari de infrastructura si nu respecta termenele de finalizare sau calitatea lucrarii lasa de dorit vor pierde contractele sau vor suferi penalizari, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, in urma unui control pe DN6 Craiova-Drobeta Turnu Severin. "Voi avea marti o intalnire cu directorii generali ai companiilor care au gestionat lucrarile la tronsoanele acestui sector si, daca nu-mi prezinta un grafic cu calendar de recuperare, ii voi scoate din lucru", a precizat Dobre, referindu-se la companiile Grasseto/Italia/ si Prodeftiki /Grecia/, care aveau repartizate tronsoanele Craiova-Filiasi, respectiv Filiasi-Ciochiuta de pe DN6. De asemenea, si consultantul, firma Heider, ar putea fi penalizat pentru ca acesta nu a reusit sa coordoneze profesionist lucrarile. "Cea mai grava situatie este in cazul firmei Prodeftiki, care a realizat doar 30-40% din grafic, lucru inadmisibil pentru ca vremea permitea efectuarea unor lucrari", a explicat ministrul. Termenul de finalizare a acestor lucrari era stabilit pentru februarie 2006.
Gheorghe Dobre a precizat ca ministerul va cauta solutii pentru modificarea legislatiei astfel incat companiile care nu-si respecta termenele de executie sa nu mai poata participa in viitor la licitatiile pentru atribuirea de lucrari. Ministrul s-a declarat nemultumit si de faptul ca firma Strabag/Austria, desi a incheiat la termen lucrarile pe tronsonul Ciochiuta-Turnu Severin, a uitat sa faca, in urma sa, curatenie. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.