Tribunalul Suprem al Israelului a decis, dupa o indelungata lupta juridica, sa-l extradeze pe cetateanul israelian Zeev Rozenstein in Statele Unite. Se pare ca ceea ce nu a reusit justitia israeliana, adica sa-l arunce pe Rozenstein dupa gratii, o vo
Tribunalul Suprem al Israelului a decis, dupa o indelungata lupta juridica, sa-l extradeze pe cetateanul israelian Zeev Rozenstein in Statele Unite. Se pare ca ceea ce nu a reusit justitia israeliana, adica sa-l arunce pe Rozenstein dupa gratii, o vor face judecatorii americani. Se spune ca Rozenstein este unul din capii lumii interlope israeliene, si ca ar fi originar din Romania. Americanii vor sa-l judece pentru grave fapte penale savarsite pe teritoriul Statelor Unite. Romania a devenit atractiva din punct de vedere comercial si financiar pentru Rozenstein dupa ce un grup de 12 intrepinzatori, din care face si el parte, a ajuns proprietarul cazinourilor de la hotelurile "Mariott" si "Hilton" din Bucuresti.
Totul a inceput in urma cu 10 ani, cand o firma inginereasca israeliana a construit un model computerizat pentru functionarea si administrarea cazinourilor. Totul, de la mesele de joc si pana la lucrarile de contabilitate se face prin apasarea unor butoane. Tehnologia aceasta sofisticata a jocurilor a fost vanduta unor zeci de cazinouri din intreaga lume. Dupa ce Guvernul turc a inchis toate cazinourile din Turcia, industriasii jocurilor au descoperit raiul romanesc. Inginerii inventatori ai noii tehnologii au devenit tovarasi ai grupului de investitori.
Dupa ce Zeev Rozenstein a fost arestat de politia israeliana, mafiotii din varful delicventei israeliene au incercat sa puna mana pe partea acestuia din afacerile romanesti. Rozenstein nu s-a infricosat de amenintari nici atunci cand o grenada a explodat langa casa unuia dintre tovarasii sai. De obicei, inainte de a fi arestat, umbla cu o garda masiva de bodyguarzi. Tovarasii lui Rozenstein umbla si ei insotiti de o armata de bodyguarzi. Ei au facut sa circule in lumea interlopa ultimul lor cuvant: chiar daca vor fi asasinati cu totii, nu vor ceda niciun procent din afacerile de la Bucuresti. Niciunul din cei 12 tovarasi nu a fost asasinat, dar mafiotii au avut grija sa le amarasca viata.
Pe oriunde umblau, trimisi ai mafiei ii urmareau si intentionat se faceau vazuti, ca o amenintare permanenta. Se spune ca, la o petrecere la Hotelul "Mariott", un individ s-a apropiat de masa unde se aflau cativa din proprietarii cazinoului si le-a pus intre sticle si pahare un cap de mort din plastic. Amenintarile si-au atins scopul. Cei 12 au decis vanzarea cazinourilor unei firme americane. Milioane de dolari vor ajunge acum in conturile lui Zeev Rozenstein. Unul din fostii proprietari i-a declarat lui Buki Nahe, analistul juridic al cotidianului ebraic "Yediot Haharonot": "Nu mai vrem sa avem dureri de cap. In lumea interlopa cu totii sunt niste urangutani dementi. Noi nu suntem delicventi si nu stim cum sa luptam impotriva lor. Nu exista ceva mai groaznic decat sa traiesti pazit de bodyguarzi, intr-o amenintare permanenta ca poti fi asasinat. Nu mai vorbesc ce mult rau face renumelui afacerilor noastre si familiei. O grenada ca cea care a tintit casa unuia dintre noi poate schilodi sau ucide pe copiii nostri. Mafiotii astia nenorociti cred ca prin amenintari si grenade vor obtine ceea ce doresc. Am vandut afacerea, si gata!" Ce vor face cu milioanele de dolari? Nu le vor ramane toti banii in buzunar. Avocatii care le apara interesele si bodyguarzii, care ii pazesc pe ei personal, sotiile si copiii, costa enorm intr-o lume care nu cunoaste mila.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.