Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) a anuntat ieri ca, in perioada urmatoare, 18.760 de kg de lapte praf vor fi puse la dispozitia beneficiarilor, procedura de licitatie electronica pentru acest produs fiind deja in desfasur
Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) a anuntat ieri ca, in perioada urmatoare, 18.760 de kg de lapte praf vor fi puse la dispozitia beneficiarilor, procedura de licitatie electronica pentru acest produs fiind deja in desfasurare. Conducerea DSPMB precizeaza ca acest program nu este unul social, ci strict medical adresat copiilor cu varste intre 0-12 luni care nu pot beneficia de lapte matern, din urmatoarele motive: mame care prezinta contraindicatii permanente ale alaptarii, absenta sau insuficienta cantitativa a laptelui matern, confirmata prin demonstrarea cresterii nesatisfacatoare a sugarului, pentru copil adoptat sau aflat in familie de plasament, pentru copiii ale caror mame au decedat. Cantitatea mare de lapte praf distribuita in cadrul acestui program sugarilor din Bucuresti in cursul anului trecut releva faptul ca 70% din mame nu au putut alapta, copiii acestora consumand lapte praf. Acest fapt impreuna cu informatiile din urma controalelor efectuate de specialistii DSPMB ridica semne de intrebare asupra modului de prescriere si distribuire a laptelui praf. De aceea, directorul executiv al DSPMB, conf. dr. Adrian Neacsu, a dispus ca, in perioada urmatoare, reprezentantii institutiei sa verifice respectarea prevederilor legale in derularea acestui program.
Pentru evitarea disfunctionalitatilor legate de distributia pe viitor a laptelui praf, DSPMB va propune Ministerului Sanatatii ca depozitarea si distribuirea laptelui praf din cadrul acestui program sa se faca prin unitatile din subordinea Directiilor de Sanatate Publica. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.