Presedintele lui Dinamo, Ioan Becali, si fostul impresar Gheorghe Popescu au fost amendati cu cate 40.000 de dolari, iar FC Rapid cu 20.000 de dolari, de catre comisia pentru acordarea licentei agentilor de jucatori din cadrul FRF, pentru cazul trans
Presedintele lui Dinamo, Ioan Becali, si fostul impresar Gheorghe Popescu au fost amendati cu cate 40.000 de dolari, iar FC Rapid cu 20.000 de dolari, de catre comisia pentru acordarea licentei agentilor de jucatori din cadrul FRF, pentru cazul transferului jucatorului Florin Bratu la Galatasaray. De asemenea, lui Ioan Becali i s-a retras definitiv licenta de agent de jucator. In cazul impresarului Victor Becali s-a constatat ca acesta nu a incalcat dispozitiile regulamentului de agenti de jucatori si nu i s-au aplicat sanctiuni. Vicepresedintele comisiei, Viorel Duru, a declarat ieri ca, in cazul transferului lui Bratu, Ioan Becali a incalcat cu buna stiinta regulamentele, reprezentand si jucatorul, si pe Galatasaray. Duru a precizat ca Ioan Becali nu va mai avea dreptul sa detina licenta de agent de jucatori, dupa neregulile comise in transferul lui Bratu de la Rapid la Galatasaray. Oficialul FRF a afirmat ca Becali a incalcat regulamentele agentilor de jucatori, reprezentand mai mult de o parte la negocierile pentru transfer. Duru a mentionat ca Ioan Becali a incheiat un contract cu Galatasaray care nu a fost inregistrat la FRF. Vicepresedintele comisiei a adaugat ca a vrut sa se asigure ca nu cumva Ioan Becali sa fi mers mai departe si sa fi incasat comision si de la Galatasaray, si de la jucatorul pe care-l avea sub contract. "S-a dovedit ca Ioan Becali a fost corect fata de jucatori, in sensul ca n-a mai pretins comisionul stipulat in contractul cu jucatorul sau jucatorii. Dar a incalcat regulamentul in forma continuata, cel putin de doua ori; a prezentat doua contracte: pentru Ovidiu Petre de o suma, pentru Florin Bratu de alta suma, deci a incalcat regulamentul cu buna stiinta, a reprezentat atat clubul, cat si jucatorul si a incasat comisionul de la club, desi este strict interzis sa iei bani de la o terta parte daca reprezinti jucatorul", a comentat Duru. Despre Gica Popescu, Duru a spus ca nu a prezentat un contract de reprezentare cu Rapid in forma ceruta de regulamentul agentilor de jucatori, in baza caruia s-a prezentat la Galatasaray pentru recuperarea unor sume restante din transferul lui Bratu. Presedintele comisiei, Florin Prunea, a precizat ca gruparea Rapid a fost amendata deoarece a incalcat articolele 18 si 19 din regulamentul agentilor de jucatori. "Trebuia sa aiba un contract de reprezentare cu agentul de jucatori si nu a facut dovada ca ar avea asa ceva", a spus Prunea, care a precizat ca persoanele sanctionate au dreptul sa faca apel in termen de cinci zile. Prunea a adaugat ca a sesizat Comisia de Disciplina in cazul Tractorului Brasov, care nu a pus la dispozitie comisiei documentele solicitate.
Ancheta continua la Garda Financiara
FRF a inceput o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul. Potrivit unor dezvaluiri ale presei sportive din Romania, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat, in mod ilegal, aproximativ doua milioane de dolari in urma transferului atacantului Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, in septembrie 2003. Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, in care sunt prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, actualul presedinte al lui Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gica Popescu un milion de dolari. De asemenea, Gica Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentand indemnizatia de solidaritate. Se pare ca singurii bani intrati in contul Rapidului din transferul lui Bratu sunt cei 630.000 de dolari. Trei reprezentanti ai Garzii Financiare au vizitat, luni, sediul Federatiei Romane de Fotbal, primind toate documentele referitoare la transferurile jucatorilor Florin Bratu si Adrian Mutu de la Rapid la Galatasaray, respectiv de la Dinamo la Inter Milano. De asemenea, tot luni, presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat ca a depus la Comisia pentru Licente si Afilieri din cadrul FRF actele contabile pe care le detine in cazul transferului fotbalistului Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.
Copos: "Platim, asta-i viata!"
FC Rapid va plati amenda de 20.000 de euro dictata de comisie, a anuntat ieri patronul giulestenilor, George Copos. "Asta este viata, platim. Daca Rapid a platit datoriile pe care le-a avut catre bugetul statului, datorii de sute de mii de euro, atunci o sa plateasca si amenda", a spus Copos.
Acesta a refuzat sa mentioneze care este suma primita de FC Rapid in urma transferului lui Bratu la Galatasaray, dar a precizat ca gruparea giulesteana a primit toti banii in urma acestei tranzactii. "Rapid nu va face nici o sesizare sa recupereze vreo suma de bani. Din ce stiu eu, si-a primit toti banii in urma transferului conform contractului. Vom face auditul si vom vedea atunci mai exact", a afirmat Copos. In ceea ce-l priveste pe Ioan Becali, acesta a spus inca de la audieri ca isi depune licenta, care poarta numarul 1, la FRF, iar in privinta amenzii nu-si face probleme deoarece are "masina plina de bani". In schimb, Gica Popescu spune ca nu stie in ce calitate a fost anchetat. "La ora transferului lui Bratu, eu nu eram impresar. Am luat banii de la Galatasaray, pentru consilierea clubului in privinta aducerii la Istanbul a trei jucatori romani", a spus Popescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.