In registrele starii civile din multe orase din Romania se gasesc prenume care starnesc rasul. ""Ronaldo, de ce nu ti-ai facut temele?"", ""Redus, treci la tabla!"", ""Milionor, care este capitala Romaniei?"", cam asa vor suna intrebari
In registrele starii civile din multe orase din Romania se gasesc prenume care starnesc rasul.


""Ronaldo, de ce nu ti-ai facut temele?"", ""Redus, treci la tabla!"", ""Milionor, care este capitala Romaniei?"", cam asa vor suna intrebarile pe care dascalii le vor adresa anii urmatori elevilor din Romania.
PRENUME LA MODA. Anul acesta, in Hunedoara sau din parinti cu domiciliul stabil in acest oras, s-au nascut peste o suta de copii. Smaranda Oprean, sef Compartiment Stare Civila din cadrul Primariei municipiului Hunedoara, declara ca: ""Foarte multe dintre nasteri au avut loc in strainatate. Parintii copiilor vin la noi sa transcrie certificatele de nastere ale odraslelor care au vazut lumina zilei in Anglia, Spania, Italia sau Irlanda. Degeaba le spunem ca baiatul sau fata lor va fi tinta ironiei. Peste ani, unii dintre ei isi schimba numele"".
TELENOVELELE, SURSA DE INSPIRATIE. In ultimii ani, la Hunedoara si Deva, s-au nascut mai multi Luis Fernando, Luis Antonio, Juan Carlos, Jessica, Leonardo, Yanis Antonio, Raimondo Ricardo, Marissa sau Julia. Sociologii spun ca ""oamenii sunt inspirati de eroii din telenovele, pentru ca acestia sunt frumosi, bogati si, intotdeauna, invingatori"".
Un copil care va iesi cu siguranta in evidenta, macar prin prisma numelui, este Ronaldo Anghel. Micutul s-a nascut anul trecut, in luna mai, la Hunedoara. Parintii sai, Laleaua (tatal) si Narcisa (mama), spera sa faca din el un fotbalist la fel de cunoscut ca si internationalul brazilian.
PRENUME MOTORIZATE... Nu doar actorii si sportivii celebri devin sursa de inspiratie pentru parinti. Automobilele marca Mercedes le-au placut atat de tare sotilor Rostas - Anghel din Hunedoara incat si-au numit doi dintre copii Mercedesa si Mercedoso.
... SI NU NUMAI. Ioel, Perla, Rocovina, Iefstathia, Giurgiuvel, Milionor, Redus sau Yahve Lire Aram (n.r.: Dumnezeu iti lumineaza drumul), Yas Herr Levi, Vinetu etc. sunt alte prenume care stau inscrise in registrele oficiilor de stare civila din judetul Hunedoara, semn ca imaginatia romanilor nu cunoaste limite.
Printre sutele de prenume ilare sau ciudate se numara: Strugurel (192 de persoane), Portocala (65), Ministru (22), Lamaia (18), Politia (3), Justitia (2), Semafor (1), Ambulanta (1).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.